PC-spelers kunnen heel snel van nieuwe God of War genieten

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 00:17
god of war ragnarok trailer fenrirf1657114699
PlayStation-fans kunnen uitkijken naar de volgende port. God of War Ragnarok komt naar de PC. Zo heeft PlayStation bekendgemaakt in een nieuwe State of Play.
De PC-port van God of War Ragnarok krijgt exclusieve features voor het nieuwe platform. Zo kunnen spelers profiteren van unlocked frame rates, de veschillende vormen van upscaling (DLSS 3.7, FSR 3.1 en XESS 1.3) en ondersteuning voor ultrawide monitoren. Ook is het mogelijk om meteen aan de slag te gaan met de Valhalla DLC, die later voor de game is uitgekomen.
Voor de PC-port hoeven we ook niet meer lang te wachten. De release van God of War Ragnarok staat namelijk gepland voor 19 september 2024. De nieuwe versie is ook al direct te pre-purchasen.
God of War Ragnarök - PS5 Image
God of War Ragnarök - PS5
EUR47.9967.06
Op voorraad
Koop op bol.

God of War Ragnarok PC-versie was al gelekt

Na lang wachten werd op woensdagmiddag de State of Play aangekondigd, die in de nacht van 30 op 31 mei uitgezonden werd. Dat de 2022-game van Santa Monica Studios getoond zou worden, lag al in de lijn der verwachting.
Eerder in de maand werd via insider Billbil-kun namelijk al gelekt dat de PC-versie van God of War Ragnarok erg snel aangekondigd zou worden. Na het onthullen van de State of Play ging hij via X (voorheen Twitter) op zijn strepen staan door te zeggen dat een aantal aankondigingen daarvan (via hem) al gelekt waren.
Oorspronkelijk kwam God of War Ragnarok uit in november 2022 voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Het verhaal vervolgt dat van de 2018-game, waarbij een oudere Atreus en Kratos het pantheon van de Noorse goden dit keer moeten zien te verslaan.
De game kreeg eind vorig jaar ook nog een gratis uitbreiding in de vorm van de Valhalla-DLC. Deze roguelike-modus voegde als het ware een epiloog toe aan Kratos' verhaal van de Noorse saga van de God of War-games.