Sony geeft geld terug voor The Last of Us Part 2 Remastered

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 12:00
the last of us part ii remasteredf1700468738
The Last of Us Part 2 Remastered is nu beschikbaar op PS5. De remaster zal ongetwijfeld nieuwe spelers aantrekken, maar er zijn ook veel fans die de game al op PS4 hebben gespeeld en hem willen herbeleven op PS5. Een deel van die spelers krijgt het geld dat ze voor een pre-order betaalden nu terug van Sony.
Als je the Last of Us Part 2 hebt gespeeld op PS4, dan kun je goedkoop upgraden naar de PS5-versie. Wie de disc heeft, of een digitaal exemplaar op hetzelfde PlayStation-profiel dat ze nu nog steeds gebruiken, kan upgraden voor 10 euro. Veel spelers die daarvoor in aanmerking kwamen, hadden alleen al een pre-order geplaatst voor de volle prijs van de remaster.
Maar een deel van die spelers krijgt nu bericht op hun PS5 dat Sony dat geld teruggeeft, zo deelt mrpyo1 op Twitter. Wie The Last of Us Remastered had gepre-ordered met een profiel dat de PS4 versie al had gekocht, krijgt het geld terug en kan de goedkopere upgrade krijgen. Spelers krijgen dan evengoed de pre-order bonussen waar ze op hadden gerekend.
Het lijkt er niet op dat je ook automatisch je geld terugkrijgt als je de originele game op disc had. Mocht je een pre-order hebben geplaatst en alsnog de digitale upgrade willen gebruiken, dan kun je natuurlijk proberen om je geld terug te vragen via de klantenservice. Daar moet je dan wel enigszins snel mee zijn: Sony is normaal niet scheutig met het teruggeven van geld voor pre-orders.

The Last of Us Part 2 Remastered biedt nieuwe content

De grafische sprong van PS4 naar PS5 is misschien niet zo groot dat je meteen zin hebt om de overstap te maken. Maar The Last of Us Part 2 Remastered heeft nog meer te bieden dan een simpele upgrade. De game laat je bijvoorbeeld wat geschrapte levels zien en biedt een hele nieuwe game-modus.