Star Wars had een compleet andere Princess Leia kunnen hebben

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 12:30
Carrie Fisher is wereldberoemd geworden als Princess Leia in de Star Wars-films. Maar de rol was bijna naar een andere actrice gegaan, die later ook haar grote doorbraak had.
Ondanks dat de eerste Star Wars-film alweer 45 jaar geleden in de bioscoop is verschenen, blijft de sciencefiction franchise gigantisch populair en spreken personages als Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia nog steeds tot de verbeelding. Dat is ook duidelijk te zien aan de hoeveelheid cosplay van de personages op verschillende beurzen over de wereld.
Leia had er mogelijk alleen heel anders uit gezien. In een interview tijdens de Tonight Show with Jimmy Fallon laat actrice Jodie Foster namelijk weten dat ze benaderd was voor de iconische rol. Dat meldt The Hollywood Reporter.

“Mij werd de rol aangeboden. Ze wilden een jongere Princess Leia maar ik had een conflict. Ik was bezig met een Disneyfilm en ik wilde me niet terugtrekken uit de Disneyfilm omdat ik al onder contract stond.”

Een jongere Princess Leia

Als Foster inderdaad de rol had aangenomen, dan was Leia een stuk jonger geweest. Carrie Fisher was tijdens de opnames van de eerste Star Wars-film namelijk 19 jaar oud, terwijl Foster 13 of 14 zou zijn geweest. Foster zou naar eigen zeggen waarschijnlijk ook ‘een ander kapsel hebben gekregen’.
Ondanks dat ze een grote rol heeft gemist, heeft de actrice geen spijt van het afwijzen van die keuze. Foster zegt namelijk dat de cast ‘geweldig werk’ heeft geleverd en dat ze niet weet hoe goed ze zelf zou zijn geweest.