Zo kun je The Last of Us Part 2 voor PS4 upgraden naar PS5

News
maandag, 08 januari 2024 om 14:30
the last of us part ii remasteredf1700468738
Het duurt niet lang meer voor The Last of Us Part 2 Remastered in de winkel ligt. Die game kun je natuurlijk gewoon als op zichzelf staande titel kopen, maar spelers van de originele PS4-game kunnen voor een bescheiden bedrag upgraden naar de PS5-remaster. Naughty Dog legt nu uit hoe dat werkt.
In 2022 mochten The Last of Us-fans meemaken hoe de originele game eruitzag op de PS5. Nu maakt ook het vervolg de sprong naar de huidige generatie. Wie de game al heeft voor PS4 hoeft alleen niet de volle mep te betalen, maar kan upgraden voor een tientje.
Daar is geen ingewikkeld proces aan verbonden, zo legt Naughty Dog uit op Twitter. Wie een digitaal exemplaar heeft kan vanaf 19 januari gewoon naar de PlayStation Store gaan om de game te upgraden. Wie de game op disc heeft moet hem in de console stoppen en kan daarna ook gewoon naar de PlayStastion Store voor een digitaal exemplaar van The Last of Us Part 2 Remastered.
Je moet de disc voor PS4 ook in je PS5 hebben om de remaster na het upgraden te mogen spelen. Als je de game op disc hebt en een PS5 Digital Edition hebt gekocht val je dus een beetje buiten de boot. Maar mocht je console het nieuwe ‘PS5 Slim’ model zijn, dan zou je kunnen overwegen om er een disc drive bij te halen (al is de upgrade van de game dan niet meer zo goedkoop).

The Last of Us Part 2 Remastered werkt met oude saves

Als je upgradet naar The Last of Us Part 2 Remastered hoef je trouwens geen afscheid te nemen van je save files. Die kun je namelijk importeren naar de nieuwe versie van de game. Naughty Dog heeft nog niet bevestigd of daarmee ook alle Trophies meteen worden vrijgespeeld, maar dat is vaak het geval wanneer PS4-saves meekomen naar de PS5-versie van dezelfde game.

Populair Nieuws