The Last of Us Part 2 Remastered-maker snapt niets van kritiek

News
woensdag, 17 januari 2024 om 10:00
the last of us part ii remastered wm screenshot 22 en 21nov231f1705338077
The Last of Us is het afgelopen jaar vaak positief in beeld, mede dankzij de HBO-serie. Maar wat betreft games krijgt de franchise juist veel kritiek. Fans vinden de remasters voor PS5 onnodig, maar de regisseur van The Last of Us Part 2 Remastered niets van die kritiek.
The Last of Us Part 2 is nog maar drie jaar oud, maar krijgt nu al een remaster. Sommige fans vinden dat vreemd: de game is al prachtig op PS4, dus volgens veel kritiek is een nieuwe versie onnodig. Tegenover VGC laat regisseur Matthew Gallant nu weten dat hij niet snapt waar die kritiek vandaan komt.
Volgens Gallant is is de remaster de beste manier om The Last of Us Part 2 te spelen, helemaal als je voor het eerst een PlayStation hebt of de game om een andere reden nog niet hebt gespeeld. Hij en de rest van Naughty Dog willen spelers de best mogelijke ervaring geven met alles wat de hardware van de PS5 mogelijk maakt. Gallent is blij fans deze versie te kunnen geven, ook al is hij misschien niet voor iedereen even interessant.
Gallant erkent eerder in het interview al dat The Last of Us Part 2 inderdaad al veel uit de PS4 wist te halen, zoals de kritiek vaak luidt, maar de overstap naar PS5 maakt meteen meer detail en betere belichting mogelijk. Persoonlijk is de regisseur bovendien erg enthousiast over de haptische feedback van de DualSense-controller. Verder is hij blij dat de toegankelijkheidsopties van The Last of Us Part 1, zoals audiodescriptie voor blinden en slechtzienden, toegevoegd konden worden aan Part 2 Remastered.

Goedkope upgrade naar The Last of Us Part 2 Remastered

Mocht je zelf bij de groep fans horen die wel oren heeft naar de remaster, dan hoef je niet het volle pond te betalen als je de PS4-versie hebt gespeeld. Als je die nog hebt kun je hem namelijk voor een tientje upgraden naar de PS5-versie. Naughty Dog legde onlangs uit wat je daarvoor precies moet doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties