Sony en Tencent investeren in Elden Ring-maker FromSoftware

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 14:30
nieuws20160428 fromsoftwaref1641805724
FromSoftware maakt al jaren geliefde games, maar met Elden Ring zit de populariteit van de ontwikkelaar bij het grote publiek flink in de lift. Dat is ook aandeelhouders niet ontgaan. Sony en Tencent hebben nu bijvoorbeeld hun aandeel in FromSoftware flink vergroot.
Kadokawa, het moederbedrijf van FromSoftware heeft aangekondigd dat Sony en Tencent meer aandelen van de ontwikkelaar kopen. Kadokawa blijft met ruim 69 procent de grootste aandeelhouder, maar Sony en Tencent hebben nu samen ruim 30 procent van FromSoftware in handen. Sony heeft een aandeel van 14,06 procent, terwijl Tencent voor 16,25 procent eigenaar is.
Kadokawa geeft aan dat deze deal gesloten is om de mogelijkheden voor game-ontwikkeling van FromSoftware te vergroten. Ook wordt er gesproken over Tencents expertise in mobiele games. Er zijn geen plannen bekend voor mobile games van FromSoftware, maar het lijkt dus mogelijk dat het overwogen wordt.
elden ringf1624265922

Wat voor plannen heeft FromSoftware met deze investering?

Kadokawa, Sony en Tencent hebben geen concrete plannen bekendgemaakt die moeten volgen uit deze deal. Het lijkt waarschijnlijk dat er flink wordt ingezet op Elden Ring. Dat is namelijk veruit de meest populaire en meest verkochte FromSoftware game tot nu toe.
Dat specifiek Sony investeert in de ontwikkelaar doet ook bij veel fans de hoop op een Bloodborne vervolg weer oplaaien. Veel fans hopen al jaren op een PC port of een vervolg. De laatste geruchten zijn dat er niets in ontwikkeling is rondom deze IP, maar daar kan met nieuwe interesse vanuit Sony verandering in komen.