Is er inderdaad Elden Ring DLC op komst?

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 12:30
elden ringf1624265795
Elden Ring was binnen een maand na release al één van de populairste games van dit jaar. Veel spelers kunnen geen genoeg krijgen van de game en er wordt al langer gespeculeerd dat er DLC komt. Een financieel rapport lijkt nu te suggereren dat dat inderdaad gaat gebeuren.
Bedrijven delen de afgelopen weken hun financiële resultaten met investeerders. Zo ook Kadokawa, het bedrijf dat FromSoftware in handen heeft. In de FAQ-sectie van het rapport staat iets opvallends te lezen over Elden Ring.
Kadokawa gaat niet in op de vraag hoeveel exemplaren van Elden Ring het in het komende belastingjaar verwacht te verkopen. Maar het bedrijf stelt wel dat het “een aantal maatregelen overweegt om klanten te helpen te blijven genieten van deze titel”. Deze opmerking wordt door velen gezien als een hint naar DLC voor de game.
Uiteraard zijn er andere manieren om een game na lancering te ondersteunen, maar voor een hoofdzakelijk single-player ervaring als Elden Ring ligt DLC het meest voor de hand. Bovendien zijn uitbreidingen voor FromSoftware games meer regel dan uitzondering. Spelers denken zelfs al arena’s te hebben ontdekt die bedoeld zijn voor DLC.

Sterke verkoopcijfers voor Elden Ring

Ook zonder DLC kan gezegd worden dat Elden Ring het goed doet. In maar iets meer dan een maand werd de game namelijk 13,4 miljoen keer verkocht. Daarmee brak hij alle records van eerdere FromSoftware games.