Dit is de best verkochte game van 2022 tot nu toe

News
woensdag, 20 juli 2022 om 9:00
games 2453777 1920f1658243925
De eerste helft van 2022 zit erop, dus we kunnen de nodige tussenstanden opmaken. Zo heeft onderzoeksbedrijf GfK bepaald wat de best verkochte game van het eerste half jaar is. Het resultaat is alleen iets anders dan misschien verwacht.
Volgens GfK is Pokémon Legends Arceus in Europa de best verkochte game van 2022 tot nu. Dat geldt niet alleen over de hele linie, want ook in individuele landen staat de game vaak bovenaan. In maar liefst elf van de 19 onderzochte landen, waaronder Nederland is Pokémon Legends Arceus de best verkochte game.
De nummers twee en drie zijn over heel Europa bekeken Horizon Forbidden West en FIFA 22. Andere populaire games waren Elden Ring en Cyberpunk 2077. Nederland wijkt in de top drie iets af van het gemiddelde. Hier staat Mario Kart 8 Deluxe op twee en zien we Horizon Forbidden west pas op de derde plaats.
pokemon legends arceusf1641979932

Is Pokémon Legends Arceus populairder dan Elden Ring?

De resultaten van dit onderzoek zijn misschien wat opvallend. Er waren eerder dit jaar meerdere berichten over hoe goed Elden Ring het deed qua verkoopcijfers. Heeft Pokémon het gat stilletjes gedicht?
Hoewel het gat tussen Pokémon en Elden Ring eigenlijk nooit heel groot was (voor zover op dit moment bekend) is er ook een andere verklaring voor de uitslag van dit onderzoek. GfK heeft namelijk alleen naar fysieke verkopen gekeken. Aangezien Elden Ring en veel andere populaire titels ook op bijvoorbeeld Steam goed scoorden zullen de resultaten anders liggen als je digitale verkopen meerekent.

Populair Nieuws