Nederlandse simracer krijgt grote rol bij Red Bull dankzij Verstappen

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 15:00
max verstappen f1 gp van oostenrijkf1657525841
Rudy van Buren is een zeer succesvolle Nederlandse simracer, die geregeld samen racet met Max Verstappen. Nu heeft hij ook op aanraden van de F1-wereldkampioen een belangrijke rol gekregen bij het team van Red Bull Racing.
Hoewel Max Verstappen al over de hele wereld rijdt in de Formule 1, is de Nederlander ook geregeld te vinden in een digitale auto voor een simrace. Sterker nog, de F1-coureur doet dat soms zelfs direct na een Grand Prix. Eén van zijn teamgenoten bij Team Redline is Rudy van Buren, die in 2018 de titel World's Fastest Gamer greep.
Van Buren zal nu vaker met Verstappen omgaan, want hij is de nieuwste simulator test and development driver voor Red Bull Racing. Het is een belangrijke rol, want de Nederlander zal voorafgaand aan Grands Prix de auto testen op het digitale circuit en upgrades van tevoren testen voor de coureurs.
In een interview met The Race legt Van Buren uit hoe blij hij is met zijn rol bij Red Bull Racing. De Nederlander werd bij het team aanbevolen door Verstappen, maar dat is volgens Van Buren niet de enige reden dat hij de baan heeft gekregen.

"Als Verstappen er tegen was geweest, dan zou het niet zijn gebeurd. En het is ook niet verkeerd dat ik hem al ken uit de wereld van simracing. Maar als mijn relatie met hem goed was en mijn werk in de sim niet, dan had ik de baan nooit gekregen. Het is denk ik het hele pakket samen waarvoor ze mij hebben gekozen."

Voordeel voor Verstappen

Een andere reden dat het geen verkeerd idee is om Rudy van Buren in de simulator te zetten bij Red Bull Racing, is het feit dat de rijstijl van de simracer en Verstappen veel overeenkomen. Allebei houden ze van een auto met meer oversteer dan understeer. Dat is ook één van de redenen waarom het tweetal zo'n goed team is in simracing, want samen hebben ze onder andere de Silverstone 8 Hours in rFactor 2 gewonnen.
Van Buren heeft eerder gewerkt voor het team van McLaren en het Formule E-team Mahindra. Maar zijn rol voor Red Bull Racing is een stuk uitgebreider. "Meer verantwoordelijkheden, meer dagen en ik zal meer betrokken zijn bij het grote plaatje". Samen kunnen Van Buren en Verstappen dus ook in de Formule 1 zorgen voor mooie resultaten.