Red Bull-auto in Batavia Stad niet de echte RB18

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 14:00
si202203110473 newsf1649344921
Formule 1-fans kunnen momenteel een F1-auto bewonderen in Batavia Stad, vlak voor de merchandise-winkel van Max Verstappen. Maar de indrukwekkende bolide is niet de echte RB18 van Red Bull Racing.
Iedereen die de outlet center aan de rand van Lelystad bezoekt kan niet om de F1-auto die daar geparkeerd staat heen. De bolide staat niet geheel toevallig vlak voor de Max Verstappen Store, waar je merchandise van de regerend wereldkampioen kan halen.
Op de vitrine staat dat de desbetreffende auto de RB18 is, de wagen die Red Bull Racing in het huidige seizoen van de Formule 1 gebruikt. Maar dat is niet helemaal waar. De auto is kwestie is namelijk de showcar van Liberty Media met een RB18-livery eroverheen.
Het model werd gebruikt als voorbeeld om de nieuwe reglementen voor 2022 aan te tonen, zoals de veel minder complexe vleugels om downforce te genereren. In plaats daarvan wordt het grootste gedeelte van de neerwaartse druk nu gegeneerd door middel van de vloer. Grappig genoeg voldoet de showcar niet meer aan de reglementen waar de teams uiteindelijk mee akkoord zijn gegaan voor dit seizoen.
red bull auto batavia stadf1661941015
red bull auto batavia stad 2f1661941049

Wat zijn de verschillen met de echte RB18?

Red Bull Racing heeft de RB18 die in Batavia Stad staat wel gebruikt om de nieuwe livery te onthullen, maar het team is voor de eerste Grand Prix gearriveerd met een heel andere auto.
Eén aspect waar je de verschillende auto's direct aan kan herkennen zijn de sidepods. Waar de showcar de zijkanten gladjes laat aflopen, lijkt de RB18 bijna een gespierde stier, waardoor het Oracle-logo helemaal wordt vervormd.
Daarnaast loopt de neus recht af in plaats van gebogen. Ook heeft de echte RB18 een heel andere voor- en achtervleugel gekregen, zo heeft de voorvleugel bijvoorbeeld een minder aggresieve V-vorm en zit er geen boog in de bovenkant. Maar de vleugels verschillen ook weer per circuit, waardoor het verschil op dat punt lastiger is te zien.
Hoewel het misschien niet de daadwerkelijke RB18 is, is Batavia Stad wel een bezoekje waard om de Red Bull-auto te bekijken. Het geeft je namelijk een goed idee van de grootte en de complexiteit van de auto's waar coureurs als Max Verstappen mee rondrijden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties