Dit is waarom Sony de Call of Duty deal van Microsoft zo lang weigerde

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
In de strijd om de Activision Blizzard-overname van Microsoft kregen veel bedrijven, waaronder Sony, een deal voorgelegd waarmee Call of Duty tien jaar lang naar hun platform zou komen. Sony weigerde die heel lang te tekenen. PlayStation-baas Jim Ryan legt nu uit hoe dat zit.
Na veel gedoe werd Activision Blizzard vorig jaar eindelijk overgenomen door Microsoft. Call of Duty was een belangrijk struikelblok: Sony was bijvoorbeeld bang dat de franchise niet meer naar PlayStation zou komen. Toch weigerde het bedrijf lange tijd om een deal te tekenen waarmee de franchise nog zeker een decennium naar PlayStation zou komen.
Maar plotseling tekende Sony ineens wel. In een interview met CNBC legt Jim Ryan nu tot op zekere hoogte uit hoe dat zit. Het lijkt erop dat de overeenkomst mogelijk niet altijd heel gunstig was voor PlayStation: “De deal die op zeker moment is aangeboden is misschien niet dezelfde als de deal die daadwerkelijk is getekend”, aldus Ryan.
Ryan gaat er verder niet op in wat er is veranderd in de overeenkomst tussen de eerste keer dat Sony weigerde en het moment dat er wel getekend werd. De PlayStation-baas laat wel weten dat Sony heel blij was om uiteindelijk een deal te tekenen. Het was heel belangrijk voor PlayStation dat Call of Duty op het platform beschikbaar zou blijven.

Microsoft tekende ook Call of Duty-deal met Nintendo

PlayStation was ongeveer de laatste die akkoord ging met een Call of Duty-deal van Sony. Een aantal andere bedrijven gingen het bedrijf voor, waaronder een aantal cloud gaming platforms. Ook Nintendo krijgt de komende tien jaar Call of Duty-releases.