5 redenen om naar Princess Peach Showtime uit te kijken

Article
vrijdag, 15 maart 2024 om 13:00
princess peach showtimef1708324535
Maart belooft een grote maand voor gamereleases te worden en Nintendo doet daarbij een enorme duit in het zakje. Het Japanse bedrijf komt namelijk met een gloednieuwe game die Princess Peach centraal zet, genaamd Princess Peach Showtime. Waarom je die game in de gaten wil houden, leggen we je haarfijn uit.
Nintendo heeft in 2024 niet enorm veel titels meer in de pijplijn zitten voor de Switch">Nintendo Switch. Het is een open geheim dat de opvolger van de hybride console intern gepland stond voor een release dit jaar, maar dat plan is even in de ijskast gezet tot 2025. Dat maakt Princess Peach Showtime direct één van de grootste titels van Nintendo dit jaar.

1. Peach in de schijnwerpers

De eerste reden om uit te kijken naar Princess Peach Showtime is natuurlijk het feit dat de game Peach centraal zet. Het heeft even mogen duren, maar Nintendo zet de blonde prinses na lang wachten eindelijk weer eens in de schijnwerpers. De laatste keer dat dat gebeurde is alweer 18 jaar geleden, toen Super Princess Peach verscheen op de Nintendo DS.
Wat dat betreft is het bestaan van de game al een bijzonder gegeven, maar de aanpak van de nieuwe Switch-game lijkt nu al beter uit te pakken dan de DS-game. In Princess Peach Showtime moet de prinses van het Mushroom Kingdom een theater zien te redden van de kwaadaardige Wicked Grape.

2. Diverse gameplay

Het theater redden doe je door kleinere levels te doorlopen, waarbij Peach zich voor elk level verkleedt. Afhankelijk van het thema van de theatervoorstelling trekt de prinses een ander kostuum aan en verandert de gameplay ook gelijk.
Zo kan Peach als zwaardvechter door het leven, maar ben je in een ander level weer een ninja of zelfs banketbakker. De toneelstukken zijn enorm divers en de gameplay sluit hier dan ook op aan. Zo krijg je als banketbakker een aantal minigames voorgeschoteld, terwijl je als ninja juist moet sluipen door het level.
princess peach showtime 2f1708324588

3. Simpele opzet

Ondanks dat die gameplay constant verandert, betekent het niet dat de game enorm moeilijk is om te begrijpen. De gameplay zelf is namelijk relatief simpel in uitvoering. Er is een A-knop om te springen en met de B-knop kun je een aanval gebruiken (afhankelijk van je transformatie).

4. Outfits in overvloed

Princess Peach heeft natuurlijk in de loop der jaren veel verschillende outfits gedragen. Haar meest iconische is de roze jurk, maar de blondine is in tal van verschillende kostuums op avontuur geweest. In de nieuwste titel is dat meer dan ooit waar.
In Princess Peach Showtime is namelijk een kostuumwinkel te vinden. Hier kun je de prinses flink wat andere pakjes geven, mits je in-game genoeg valuta verzameld hebt om deze te kopen natuurlijk.

5. Volledig Nederlandstalig

Tot slot is het feit dat de game volledig in het Nederlands te spelen is ook een goede reden om de game te spelen. Nintendo is sinds de Switch-generatie steeds meer games gaan lokaliseren voor het publiek in de Lage Landen. Hierdoor zijn games steeds toegankelijker voor de jongere spelers.
Voor Princess Peach Showtime is dat niet anders, wat je overigens al kan ervaren. De demo van de game is namelijk al uit en kun je nu checken. Wil je wel nog even wachten tot de volledige game uit is? Dat is geen probleem, want de game verschijnt al snel.
Op 22 maart verschijnt Princess Peach Showtime op de Nintendo Switch.