Update - Star Wars Battlefront Classic Collection wordt verbeterd

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:00
star wars battlefront classic collectionf1708528235
Onlangs werd aangekondigd dat de klassieke Star Wars Battlefront-games terug zouden keren. Dit zijn geliefde games, maar helaas kunnen ze niet op een warme ontvangst rekenen. Spelers hebben de nodige problemen met de nieuwe versies.

Update - Aspyr belooft betere Star Wars Battlefront-ervaring

Ontwikkelaar Aspyr heeft gereageerd op de problematiek rondom de Star Wars Battlefront Classic Collection. Via zijn eigen support forums laat de studio weten dat er "kritieke fouten" optraden bij de lancering van de collectie. Dat zorgde voor slechte matchmaking en crashes en zorgde dat servers niet in de browser te zien waren. De studio werkt eraan om de problemen op te lossen en voor een stabieler netwerk te zorgen. Problemen met de game kunnen spelers melden via een speciaal formulier.
Oorspronkelijk bericht:
Een heruitgave van de originele Star Wars Battlefront-games zou in theorie op een goede ontvangst moeten kunnen rekenen. Maar de Star Wars Battlefront Classic Collection tot dusver niet waar te maken. Zo lanceerde de game met veel te weinig servers.
Er waren bij lancering maar drie, die per stuk plek boden aan 64 spelers. Dat was veel te weinig voor de ruim 20.000 spelers die de game online wilden spelen. Inmiddels zijn er meer servers, maar ervaren spelers veel technische problemen, zoals haperend beeld en wapens die helemaal geen schade doen aan vijanden.

Star Wars Battlefront Classic Collection krijgt veel negatieve reviews

Reviews op Steam zijn dan ook niet bepaald positief. Het gebrek aan servers wordt vaak aangehaald als het grootste probleem. Aangezien de klassieke Battlefront-games al jaren beschikbaar zijn op Steam, maar dan zonder multiplayer, was online multiplayer voor veel gebruikers de enige reden om deze versie te kopen, zo kaart een gebruiker aan. Dat juist de online multiplayer slecht werkt maakt de Classic Collection een grote teleurstelling.
Ook op social media zijn fans niet te spreken over de collectie. Op Twitter en Reddit zijn veel klachten te vinden. Eén gebruiker noemt het “met afstand de slechtste game waar hij ooit geld voor heeft betaald”. Het is momenteel niet duidelijk of ontwikkelaar Aspyr plannen heeft om de game te fixen met updates.
Dit bericht is bijgewerkt op 15 maart 2024.