Sony aangeklaagd om PS5 crashes

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 15:45
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 is ondanks voorraadproblemen een groot succes voor Sony. Maar niet alle klanten zijn helemaal tevreden en één van hen klaagt de consolefabrikant aan. Volgens de aanklager heeft Sony de PS5 bewust met een groot probleem op de markt gebracht.
Veel games vinden consoles makkelijker in het gebruik dan bijvoorbeeld een PC, maar dat betekent niet dat je nooit tegen een probleem aan zult lopen. Zo kan het bij de PS5 gebeuren dat je console zomaar, zonder enige waarschuwing, uit gaat tijdens het gamen. Dat probleem komt relatief vaak voor en Sony wordt er nu voor aangeklaagd.
Het gaat om een zogeheten Class Action Lawsuit, waarbij één aanklager het woord doet voor een grotere groep mensen die hetzelfde probleem ervaren. In dit geval heeft de aanklager verschillende online reviews een Reddit-posts verzameld van klanten die hebben meegemaakt dat hun PS5 zomaar uitging. Deze reviews en posts zijn afkomstig uit de hele periode dat de console op de markt is en sommige zijn zelfs van deze maand (juli 2022).
De aanklager vindt dat dit probleem de functie van de console in de weg zit. Sony wordt er in de aanklacht bovendien van beschuldigd de PS5 op de markt te hebben gebracht terwijl het bedrijf wist dat de console niet in orde was. Sony is zich bewust van het probleem en geeft op haar website aan dat het onder de garantie valt, wat alleen niet bewijst dat het probleem bekend was voordat de console op de markt kwam.
close up playstation 5 ps5 dualsensef1604590553

Console-makers vaker aangeklaagd

Het gebeurt vaker dat een console kampt met een probleem en daarvoor wordt aangeklaagd. Een bekend voorbeeld van de laatste jaren is de Joy-Con drift waarvoor Nintendo al meermalen is aangeklaagd. Deze aanklachten hebben tot dusver weinig serieuze gevolgen gehad, al heeft Nintendo wel een aantal keren erkend dat de Joy-Cons voor verbetering vatbaar zijn.