De PS5 rustmodus laat console crashen

News
maandag, 16 november 2020 om 12:00
schermafbeelding 2020 10 20 om 105024f1603190742
De PlayStation 5 is nog niet eens uit in Nederland, maar veel buitenlandse spelers beginnen met steeds meer problemen te kampen. Zo was er eerder al een PS5 download bug, waardoor je jouw console een fabrieksherstel moest geven. Nu is daar weer wat aan toegevoegd. De PS5 zou namelijk crashen als deze in rustmodus staat. Dit melden verschillende instanties. De crash komt bij meerdere games voor en heeft dus niet met één specifieke PS5 game te maken.

PS5 crash in rustmodus

De PS5 krijgt dus geen rust in de rustmodus. Normaliter is deze modus te gebruiken om controllers op te laden of om PS5 games verder te downloaden, zonder de console helemaal aan te hebben staan. Meerdere spelers melden nu dat tijdens het spelen van onder andere Spider-Man: Miles Morales of Godfall de PS5 crasht als je deze in rustmodus zet. De PS5 zal dan uitvallen en weer opstarten.
Daarna zal de melding 'Repair your external drive' verschijnen, waardoor de PS5 een gehele reset moet ondergaan. Dit is niet de eerste keer dat de PS5 kampt met een crash, aangezien er eerder al meldingen werden gedaan van een PS5 crash als je een game wil downloaden.

Hoe los ik mijn PS5 crash op?

Op het moment is het nog niet duidelijk bij hoeveel games dit probleem voorkomt. Voor nu zijn de berichten alleen gericht op Spider-Man: Miles Morales en Godfall. Een medewerker van Insomniac Games laat overigens weten dat de studio op de hoogte is van het probleem en dat hier aan wordt gewerkt.
Sony heeft zelf nog geen officieel bericht naar buiten gebracht, maar hopelijk duurt dat niet lang meer. Laten we hopen dat de PS5 crash in rustmodus is opgelost als de console in Nederland lanceert op 19 november.

Populair Nieuws