Nintendo maakt ‘continu verbeteringen’ aan joy-cons

News
maandag, 15 november 2021 om 9:00
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Al een aantal jaren worstelen Nintendo Switch-gebruikers met een probleem bekend als Joy-Con drift. Hierbij worden inputs van de analog stick op de controller niet correct geregistreerd. Tegenover The Verge laat Nintendo of America-baas Doug Bowser weten dat Nintendo de sticks continu verbetert.
Alle game controllers kunnen lijden aan stick drift, maar de Nintendo Switch Joy-Cons blijken er wel erg gevoelig voor. Dat zorgt voor grote frustratie bij klanten en ook de consumentenbond heeft zich al uitgelaten over het probleem. Nintendo of America-baas Doug Bowser laat nu weten dat Nintendo altijd werkt aan verbeteringen voor de controllers:

Joy-Con drift bekend probleem

Nintendo’s beleid rondom Joy-Con drift is door de jaren heen niet altijd duidelijk geweest, maar ze weten van het probleem af. Doug Bowsers uitspraken komen bijvoorbeeld overeen met wat Nintendo rond de launch van de Switch OLED te zeggen had. Ook toen liet het bedrijf weten dat de Joy-Cons aan de binnenkant niet meer hetzelfde zijn als in 2017.
Nintendo zou de Joy-Cons (en andere Switch-controllers) herhaaldelijk hebben verbeterd op slijtvastheid en duurzaamheid. Aangezien slijtage een belangrijke factor is in het ontstaan van drift, zullen controllers er helaas nooit immuun voor worden. Hopelijk kunnen we aan de nieuwere Joy-Con inderdaad merken dat ze langer meegaan dan eerst.