Sonic the Hedgehog krijgt gloednieuwe LEGO sets

News
woensdag, 19 april 2023 om 16:00
Nog niet al te lang geleden verscheen er een LEGO Ideas set gebaseerd op Green Hill Zone uit Sonic the Hedgehog. Aangezien het tegenwoordig niet meer ongebruikelijk is om game-gerelateerde LEGO-sets te zien, was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat de blue blur nog een set zou krijgen. Nu zijn er vier nieuwe sets onthuld.
Het kan voorkomen dat een LEGO Ideas set later nog meer sets met dezelfde licentie oplevert. Sonic is nu ook één van de gelukkigen. Het SEGA-icoon krijgt deze zomer vier nieuwe sets.
In de grootste van de vier is Green Hill Zone opnieuw van de partij. Maar waar de vorige set vooral diende als afbeelding van het level uit de game, is de nieuwe set echt bedoeld om meet te spelen. Sonic kan in een doorzichte bal gelanceerd worden door een looping, een grote ring en hopelijk tegen het hoofd van Eggman.
Een iets kleinere versie van dat idee is te vinden in de Sonic’s Speed Sphere Challenge set. De overige twee sets draaien om Sonics vrienden Tails en Amy. Eén set is de werkplaats van Tails, met uiteraard ook zijn vliegtuig Tornado. In de laatste set ontfermt Amy zich over dieren op een eiland.

Wanneer verschijnen de nieuwe Sonic LEGO sets?

Als je deze sets graag wil hebben moet je nog wel even geduld hebben, want ze verschijnen pas over een paar maanden, op 1 augustus. Als je een voorliefde hebt voor games kun je momenteel sets van Mario en Horizon Forbidden West overwegen. Voor filmliefhebbers zijn er onlangs Indiana Jones sets verschenen en is er een paar mooie Star Wars sets onderweg.