De beste LEGO Ideas sets die je nu kunt kopen

Article
maandag, 17 april 2023 om 13:30
Met LEGO kun je niet alleen sets bouwen, maar ook eigen bouwwerken verzinnen. Niet iedereen is daar even bedreven in, maar sommige ideeën zijn zo leuk dat LEGO ze in samenwerking met de ontwerper op de markt brengt. Dit zijn de beste LEGO Ideas sets van dit moment.

Sonic the Hedgehog

In de afgelopen jaren hebben we hier en daar wat LEGO sets gezien gebaseerd op games. De inspiratie komt van moderne iconen, zoals de Tallneck uit Horizon Zero Dawn en Forbidden West, maar ook zeker van game-klassiekers. Denk aan de hele Mario-lijn en de verschillende spelcomputers die LEGO heeft nagemaakt.
Via LEGO Ideas heeft ook Sonic de LEGO-set gekregen die hij verdient. Je kunt vinden wat je wil van de nieuwere games van de egel, maar Sonic is een belangrijke figuur in de gamegeschiedenis die nog altijd miljoenen fans heeft. Elk van die miljoenen fans kent Green Hill Zone, dus is het niet meer dan gepast dat dit level een LEGO set kreeg.
lego the officef1681224017

The Office

Een vaak terugkerend thema bij LEGO Ideas is de sitcom. Dat is begrijpelijk vanuit de fans die ideeën indienen: lange komedies hebben vaak één set die het vaakst terugkomt, dus die wordt dan vanzelf een iconische locatie. Momenteel kun je een set kopen van misschien wel de meest iconische sitcom van deze eeuw: The Office.
Uiteraard is de set van de serie nagebouwd, maar je vindt ook kleine details die naar specifieke afleveringen verwijzen. In de vergaderzaal zie je het pyramid scheme diagram en Kevin heeft zijn chili laten vallen. Uiteraard heeft Michael zijn World’s Best Boss-beker die hij voor zichzelf heeft gekocht en daarmee hebben we nog lang niet alles benoemd.
lego sterrennacht starry nightf1681224262

De sterrennacht, Van Gogh

Er zijn heel wat Nederlandse schilders over de hele wereld beroemd. Je kunt daarbij denken aan de Hollandse Meesters, allemaal met eigen beroemde schilderijen. Maar Vincent van Gogh is misschien wel de bekendste, ondanks dat hij bij leven nauwelijks erkend werd.
De sterrennacht behoort tot de bekendste schilderijen van Van Gogh en was dan ook een goede keuze om in LEGO na te bouwen. Delen van het schilderij steken in deze vorm uit, met als gevolg dat de LEGO-versie van het doek op zijn eigen manier net zo karakteristiek is als het originele doek. Ook leuk: er is een figuurtje van Van Gogh zelf inbegrepen, uiteraard in de stijl van zijn beroemde zelfportret.
lego vuurtorenf1681224544

Vuurtoren

We hebben in Nederland aardig wat kilometers kust en dus ook aardig wat vuurtorens. Maar ondanks dat je het waarschijnlijk wel gewend bent om af en toe een vuurtoren te zien, is het nog steeds een beeld dat tot de verbeelding spreekt. Helemaal als de toren bovenop een imposante rots staat, wat je in Nederland dan weer niet zo vaak ziet.
Als je iets hebt met de zee of de zeevaart, is de LEGO Ideas vuurtoren dan ook een mooie aanvulling op je LEGO-verzameling. Het mooie is bovendien dat deze vuurtoren het echt doet en dat is geen kwestie van een lampje erin en dat laten draaien. Speciaal voor deze set is een LEGO-steentje gemaakt dat het effect van een zogenaamde Fresnel-lens nabootst, zodat er echt een mooie lichtstraal uit de toren komt.
lego vleugel grand pianof1681224622

Vleugelpiano

Vrijwel alles kan uitgebeeld worden in LEGO. Er zijn natuurlijk veel sets gebaseerd op films en voertuigen en gebouwen worden ook vaak sets. Muziek is vaak wat lastiger uit te beelden, maar ook daarmee weet LEGO wel raad, bijvoorbeeld met sets die bekende muzikanten uitbeelden.
Maar ook muziekinstrumenten kun je prima uitbeelden. In de LEGO Ideas lijn kun je bijvoorbeeld een set vinden die is gebaseerd op de Fender Stratocaster, een gitaar die zo bekend is dat je hem waarschijnlijk al voor je ziet. Maar de set die we hier willen uitlichten is de vleugelpiano. Deze ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar heeft ook bewegende toetsen en kan via een app muziek spelen. Daarmee scoort de set toch de nodige denkbeeldige punten.