LEGO komt met nieuwe X-Wing set precies op tijd voor Star Wars-dag

News
woensdag, 05 april 2023 om 17:30
De samenwerking tussen Star Wars en LEGO is enorm succesvol, waardoor de speelgoedfabrikant nu komt met een nieuwe X-Wing Starfighter. De set komt precies op tijd voor Star Wars-dag.
Liefhebbers van Star Wars hebben één dag in mei omcirkeld staan in de agenda. Op 4 mei is het namelijk elk jaar tijd voor May the Fourth, beter bekend als Star Wars-dag. Vaak wordt er op die dag niet content van Star Wars aangekondigd, zoals een nieuwe film, serie of game, maar nu is er ook iets anders voor fans om van te genieten.
LEGO komt op 4 mei namelijk met de release van een nieuwe X-Wing Starfighter. De LEGO-set is de grootste ooit van het geliefde gevechtsvliegtuig. Het pakket bestaat uit maar liefst 1949 onderdelen en valt onder de LEGO Star Wars Ultimate Collector Series.
Zoals de naam al verklapt, zijn de sets voor echte liefhebbers en collectors. Eerder kwamen al de UCS Millennium Falcon (7541 stukjes) en UCS AT-AT (6785 stukjes) uit in de reeks.

Niet de eerste LEGO X-Wing

LEGO heeft al twee keer eerder een X-Wing Starfighter set uitgebracht, maar die zijn niet meer officieel beschikbaar. Daardoor zijn die sets flink in prijs gestegen, waardoor de heruitgave een mooie mogelijkheid is voor fans om het iconische vliegtuig te bemachtigen. Bovendien is de nieuwe set groter dan de vorige modellen, met meer onderdelen.
Er zitten daarnaast ook een paar leuke details bij. Zo krijg je niet alleen de X-Wing, maar ook een Luke Skywalker-figurine, inclusief lightsaber. En de set is natuurlijk niet compleet zonder R2-D2.

Populair Nieuws

Laatste Reacties