Sonic the Hedgehog krijgt een eigen LEGO-set

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 8:30
sonic ov st 7 jpg sd high copyright 2019 paramount pictures and sega of america inc all rights reservedf1622456615
Vorig jaar introduceerden LEGO en Nintendo sets rondom Super Mario. Nu gaat Sonic the Hedgehog zijn oude rivaal achterna. Ook SEGA gaat namelijk in zee met de Deense bouwblokjes voor een set gebaseerd op Green Hill Zone.
De set waar het om gaat is gebaseerd op Green Hill Zone, een locatie die vaak terugkomt in de Sonic-games. De eerste Sonic-game begon in Green Hill Zone, waardoor het level een iconische status heeft. De set richt zich specifiek om de versie van de zone die in Sonic Mania te zien was.

Wanneer verschijnt de Sonic the Hedgehog LEGO-set?

De set in zijn huidige staat is nog een voorlopig ontwerp dat via het LEGO Ideas programma is geselecteerd voor productie. Het ontwerp is van de hand van de fan Viv Grannell. Het eindproduct moet nog verder ontwikkeld worden en zal dus voorlopig nog niet in de winkel liggen.

Wat is LEGO Ideas?

Via LEGO Ideas kunnen amateurbouwers concepten aanleveren voor sets die ze graag zouden zien. Wanneer een ontwerp voldoende stemmen krijgt in een bepaalde tijd buigt LEGO zich over het idee. Als er een rendabel product van gemaakt kan worden en eventuele licenties verkregen kunnen worden werken professionele ontwerpers de set samen met de originele ontwerper verder uit.
Dat Sonics LEGO-set een Ideas project is betekent wel dat het voorlopig bij één set blijft. Een Sonic-lijn zoals die van Mario is niet aangekondigd (de samenwerking met Nintendo kwam vanuit de bedrijven zelf, niet vanuit een fan-project). Maar als de samenwerking voor de betrokken bedrijven bevalt is niets onmogelijk.

Bewogen week voor Sonic

De Blue Blur zit de laatste tijd niet stil: behalve een LEGO-set is er onlangs ook een nieuwe Sonic-animatieserie aangekondigd voor Netflix. Ook kwam het nieuws naar buiten dat de stem van de blauwe egel ermee ophoudt. Er is een goede kans dat er in de loop van het jaar nog meer nieuws volgt, aangezien Sonic tot de vele games behoort waarvoor 2021 een jubileumjaar is.