Nieuwe iOS update laat je PS5 en Xbox Series X controllers gebruiken

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 7:00
iphone12proreview 1f1603364437
In de komende maanden komt er een nieuwe iOS update uit voor de iPhone. De update zal je in staat stellen om je PS5 en Xbox series X controllers te koppelen met je iPhone.
Eerder deze week mochten beta testers aan de slag gaan met de nieuwe iOS update die binnen de komende paar maanden moet lanceren op de iPhone. Apple heeft een paar leuke, nieuwe functies ingebouwd laten de beta testers nu weten. Zo krijg je nu de mogelijkheid om je PS5 of Xbox Series X controllers te gebruiken op je iPhone. Momenteel met iOS 14.3 is dat nog niet mogelijk, maar de nieuwe iOS update 14.5 gaat je die kans wel bieden.
Toch loopt Apple hiermee achter op andere platforms. In de beta-versie van Steam kon je in november al je PS5 of Xbox Series X controllers gebruiken. Hetzelfde geldt voor de Nvidia Shield TV die support voor de next-gen controllers vorige maand beschikbaar maakte. Apple hobbelt dus een beetje achter de concurrentie aan met de nieuwe iOS update, maar het is al fijn dat de functie beschikbaar wordt.
dualsensef1589527352

Meer handige functies

Apple gaat natuurlijk niet een nieuwe iOS update uitbrengen puur en alleen zodat je PS5 en Xbox Series X controllers kan gebruiken op je iPhone. De update komt met veel meer handige functies die je leven, tijden de Coronacrisis, wat makkelijker zullen maken. Een van die functies is de mogelijkheid om je iPhone te ontgrendelen via je Apple Watch terwijl je een mondkapje op hebt. Eerdere iOS versies hadden hier nog wel eens moeite mee.
Daarnaast kan je nog handige functies verwachten zoals het bellen van noodcontacten via Siri en nog andere functies die ongetwijfeld vooruitstrevend zullen zijn zoals we van de Apple iPhone gewend zijn. Naast het gebruiken van je PS5 en Xbox Series X controllers is er dus nog meer dan genoeg te beleven met de nieuwe iOS update. De update moet in de komende paar maanden uitkomen voor de iPhone. Hopelijk horen we in die komende maanden ook meer over een mogelijke opvouwbare iPhone.