Sonic games worden mogelijk duurder

News
woensdag, 17 mei 2023 om 13:00
sonic frontiersf1641293140
De afgelopen jaren hebben veel game-uitgevers de standaardprijs van games verhoogd. Andere uitgevers zijn tot dusver bij de eerder gebruikelijke prijzen gebleven. Maar het ziet er naar uit dat Sonic-maker SEGA ook duurdere games gaat verkopen.
Bij de bespreking van de nieuwste kwartaalcijfers van SEGA is de kwestie van game-prijzen aan bod gekomen. De CEO en CFO (Chief Financial Officer) van het bedrijf kregen de vraag of SEGA overweegt zelf meer te gaan vragen voor games. Er werd niet rechtstreeks gezegd dat de prijzen omhoog gaan, maar het lijkt een mogelijkheid (via VGC).
SEGA heeft namelijk gemerkt dat de gebruikelijke prijs van 59,99 dollar nu iets hoger is, namelijk 69,99 dollar. Het bedrijf zegt dat het voor zijn eigen titels die in overeenstemming zijn met de prijsstijgingen, graag de prijzen wil herzien. Tegelijkertijd wordt ook in de gaten gehouden wat de situatie is op de markt.

Gaan SEGA’s gameprijzen omhoog?

Wat dat concreet betekent is even de vraag, maar het lijkt mogelijk dat SEGA’s grootste games, zoals Sonic the Hedgehog, duurder worden. Wellicht dat kleinere titels op de oude prijs blijven hangen, of zelfs nog goedkoper worden verkocht. SEGA zou niet de enige zijn die prijzen laat afhangen van het product.
Nintendo heeft bijvoorbeeld met Tears of the Kingdom zijn eerste game van 70 euro uitgebracht, maar beweert dat dat niet de norm wordt. Andere uitgevers hebben juist wel voor al hun games een prijsstijging doorgevoerd. Van vrijwel alle first-party Xbox-games kunnen we bijvoorbeeld in de toekomst verwachten dat ze 70 euro kosten.