PvE-modus Overwatch 2 plotseling geschrapt door Blizzard

News
woensdag, 17 mei 2023 om 12:30
overwatch 2f1665484086
Slecht nieuws voor liefhebbers van PvE. Blizzard heeft namelijk besloten om de Hero-modus voor Overwatch 2 te schrappen. Dat heeft de ontwikkelaar plotseling bekendgemaakt.
Op het eerste gezicht lijkt Overwatch 2 meer een update voor de originele Overwatch. Zo is de gameplay nog grotendeels hetzelfde, zijn de graphics vrijwel niet aangepast en zijn ook alle originele personages aanwezig. Maar Blizzard heeft wel grote plannen voor Overwatch 2, waaronder een speciale PvE-modus.
Ten minste, dat laatste was het plan. Maar de ontwikkelaar heeft nu tijdens een Twitch-stream aangekondigd dat de zogeheten Hero-modus is geschrapt. Volgens executive producer Jared Neuss was het geen makkelijk besluit.

“Ontwikkeling van de PvE-ervaring heeft niet de voortgang geboekt die we hadden gehoopt. Het team heeft geweldige content gemaakt, dus er zijn missies die heel spannend zijn. Maar helaas, de moeite om dat te verpakken in een ervaring van Blizzard-kwaliteit is enorm en er is geen einddatum in zicht. Dus we hebben gestaan voor een moeilijk besluit. De Hero-modus staat niet meer in onze plannen en we weten dat dat veel spelers zal teleurstellen.”

Is dit het einde van PvE in Overwatch 2?

Het plan voor de Hero-modus met diepgaande talent trees is nu van de baan, maar dat betekent niet dat Blizzard niks meer gaat doen voor liefhebbers van PvE-modi. Op de roadmap voor de game staan namelijk nog wel Story Missions gepland, waarbij spelers meer te weten komen over de achtergrond van Overwatch en de verschillende karakters. Die missies moeten in seizoen 6 verschijnen.