Sony gewaarschuwd: "PSVR 2 prijs moet omlaag om ramp te voorkomen"

News
maandag, 03 april 2023 om 9:00
ps vr2 main 2f1676540019
PlayStation VR 2 is pas een maand oud, maar zit nu al in de problemen. Zo stelt een analist in gesprek met Bloomberg. Sony zou nog geen 300.000 exemplaren van de nieuwe VR-headset hebben verkocht.
Het gaat niet goed met de verkoop van Sony's nieuwe virtual reality-headset volgens het Amerikaanse medium. Er zouden slechts 270.000 exemplaren van PlayStation VR 2 verkocht zijn sinds de lancering van de headset in februari. Dat is slechts een fractie van de verwachtingen van Sony, want die verwacht dat de headset twee miljoen keer verkocht wordt in het eerste kwartaal van de lancering.
"Ik vermoed dat de prijs verlaagd moet worden voor PSVR 2 om een complete ramp te voorkomen voor hun nieuwe product", vertelt Francisco Geronimo, vicepresident van IDC's data en analytics-afdeling. Volgens de analist is de reden hiervoor onder andere te vinden in de huidige status van de wereldwijde economie.
Geronimo vervolgt: "Wereldwijd hebben consumenten te maken met stijgende kosten, stijgende rentes en toenemende ontslagenrondes. VR-headsets zijn niet de grootste prioriteit voor veel consumenten in dit huidige economische klimaat."

PlayStation VR 2 prijskaartje is niet mals

PlayStation VR 2 verscheen in februari met een prijskaartje van 599,99 euro in Nederland. De headset is alleen te koop via Sony's eigen digitale winkel. Ook is er een bundel met lanceringstitel Horizon Call of the Mountain voor 649,99 euro. Van die game kun je hier onze review vinden. Sony zelf heeft nog niet gereageerd op het rapport van Bloomberg.