Sony voelt niets voor een goedkopere PS5-versie

  Sony brengt dit jaar twee PS5 versies uit, eentje met disclade en de All Digital Edition zonder schijflade. De specificaties van beide consoles zijn hetzelfde op dit feit na. Jim Ryan heeft nu aangegeven dat er geen goedkopere PS5 met mindere specs zal komen.

  Sony

  De CEO van Sony Interactive Entertainment gat dit aan in een gesprek met Videogameschronicle. Volgens Ryan is de ervaring van Sony dat een tweede variant van de console met mindere specificaties niet zo goed. Volgens Sony hebben consumenten vooral de verwachting er jaren mee vooruit te kunnen, terwijl dit dan niet zo is. Om niet iedereen met een dergelijke aankoop na twee of drie jaar teleur testellen, kiest Sony ervoor om twee console met identieke specs op de markt te brengen met één verschil: de schijflade.

  Respect voor de keuzes van anderen

  Ryan sprak naast deze toelichting zijn respect voor de keuzes van concurrenten uit in het gesprek. Prijs is volgens hem een belangrijke factor en een onderdeel van een concurrerende strategie. Hiermee doelt hij op de strategie van Microsoft die vanaf vandaag de pre-orders opengesteld heeft voor de Xbox Series X en de Series S. De Series X is het nieuwe paradepaardje van Microsoft die een volledige next-gen ervaring zal bieden. De Xbox Series S is de goedkopere variant ervan die iets minder in zijn specs zal zijn.

  Vanaf vandaag zijn beide consoles te pre-orderen. Waar je dat kunt doen lees je in ons handige overzicht. Lees ook onze tips om de Xbox Series X of S in huis te halen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.