Sony: "Meer PS5 pre-order voorraad onderweg"

  De start van de pre-orders van de PS5 verliep op zijn zachtst gezegd niet vlekkeloos. Sony heeft nu het boetekleed aangetrokken en gezegd dat er binnenkort meer voorraad beschikbaar komt.
  Sony

  Het had voor Sony zo'n mooie week moeten worden. Met de PS5 Showcase gaf het bedrijf het startsein voor de verkopen van de console, die op 19 november bij ons in de schappen moet liggen.

  Sony was alleen één detail vergeten: tijdens de PS5 Showcase werd met geen woord gerept over de start van de pre-orders. Geoff Knightley werd nog ingeschakeld om alsnog te melden dat de consoles de volgende dag te pre-orderen zouden zijn, maar het leed was al geschied.

  Sony: "Sorry voor de chaos, retailers krijgen meer consoles"

  Hierdoor wisten verkopers niet meer waar ze nu aan toe waren en nam iedereen een eigen beslissing. Verschillende online retailers begonnen meteen na de Showcase met de verkoop. Anderen wachtten keurig tot de volgende dag en sommigen besloten helemaal geen pre-orders aan te nemen.

  Hierdoor was het voor consumenten totaal onduidelijk waar de PS5 te koop zou zijn en daar waar dat wel het geval was, was de console steeds in no-time uitverkocht. Ondertussen gaat de onduidelijkheid nog wel verder, want dit weekeinde had Wehkamp ineens de PS5 beschikbaar. Ook daar was de console in minuten uitverkocht.

  Sony heeft dit natuurlijk ook gezien en heeft nu via een twitterbericht excuses aangeboden. Ook heeft Sony nog goed nieuws voor wie nog op zoek is naar een PS5: er komt meer voorraad aan. Houd dus de verschillende retailers in de gaten, of check ons overzicht van aanbieders.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.