SkyShowtime komt nu al met een goedkoper abonnement

News
maandag, 22 april 2024 om 18:00
skyshowtime logo
SkyShowtime is nog niet heel lang actief in Nederland. Maar de streamingdienst komt nu al met een goedkoper abonnement. Je moet alleen wel door reclames heen zitten.
De laatste jaren zijn er veel nieuwe streamingdiensten bij gekomen in Nederland. Een van de nieuwste is SkyShowtime, dat gelanceerd werd in oktober 2022. Destijds was er ook een speciale deal, waarbij klanten een vaste korting van 50 procent kregen als ze zich binnen de eerste paar weken hadden aangemeld.
Die actie is al even niet meer beschikbaar, maar vanaf 23 april is wel een ander abonnement af te sluiten die goedkoper is dan de standaard deal. SkyShowtime komt dinsdag namelijk met het abonnement ‘standaard met reclame’.
Zoals de naam verklapt moet je daarvoor wel reclames bekijken. Volgens de streamingdienst worden er gemiddeld vier tot vijf minuten aan reclame uitgezonden per uur dat je kijkt. Het normale abonnement bij SkyShowtime is 6,99 euro per maand. Hoeveel het abonnement met reclame kost is nog niet bekend, daar komt morgen meer duidelijkheid over.
Het nieuwe abonnement is mogelijk door een samenwerking tussen SkyShowtime en Paramount Advertising International. Volgens Monty Sarhan, de CEO van SkyShowtime, zal het nieuwe abonnement zorgen voor meer flexibiliteit voor klanten.

“De lancering van ons abonnement met reclame is de volgende stap in de ontwikkeling van onze service en komt op een moment dat mensen op zoek zijn naar meer keuze en flexibiliteit.”

- Monty Sarhan, CEO SkyShowtime

Nieuwe trend voor streamingdiensten

SkyShowtime is niet de eerste streamingdienst die een abonnement aanbiedt met reclame. De laatste tijd hebben we dat namelijk al vaker gezien, met onder andere Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.
Maar het is wel de eerste keer dat een streamingdienst het nieuwe abonnement meteen in alle markten aanbiedt. Een abonnement met reclame voor Netflix is bijvoorbeeld nog niet beschikbaar in Nederland, terwijl die optie er al bijna anderhalf jaar is in de Verenigde Staten.