Amazon Prime Video krijgt binnenkort reclame

News
donderdag, 28 december 2023 om 15:30
2024 10 15 prime videof1697533533
Amazon Prime Video was lange tijd één van de goedkoopste streamingdiensten op de markt. Maar ook deze dienst doet langzaam maar zeker water bij de wijn. Eerder werd de prijs al verhoogd, nu kondigt Amazon ook de komst van reclame aan.
Onlangs is Amazon Prime Video een stuk duurder geworden. De dienst kostte al jaren 2,99 euro per maand, nu is dat 4,99 euro. Het is nog steeds geen hoge prijs voor een streamingdienst, maar in verhouding is het een flinke stijging.
Nu laat Amazon weten binnenkort ook advertenties te introduceren. In eerste instantie zal dat Nederland nog niet treffen. De advertenties worden voorlopig alleen nog getoond in markten die groter zijn voor Amazon, zoals de VS en Canada. Wanneer Prime Video ook in Nederland advertenties krijgt is momenteel nog niet duidelijk.
Amazon belooft dat het aantal advertenties minder zal zijn dan bij gewone tv. Maar het is niet duidelijk hoeveel er dan getoond wordt. Ook is niet bekend of alle reclame vóór content wordt geplaatst, of dat onderbrekingen ook mogelijk zijn.

Amazon Prime Video komt met duurder abonnement zonder advertenties

Amazon is zeker niet de eerste streamingdienst die advertenties introduceert. Disney+ en Netflix gingen Prime Video wat dat betreft voor (al is het reclame-abonnement van Netflix nog altijd niet beschikbaar in Nederland). Die diensten kwamen met een goedkoper abonnement met reclame, maar Amazon doet het andersom: het bestaande abonnement krijgt reclame en voor 3 dollar extra per maand kun je reclamevrij kijken.