Gaat de PS5 je meer tijd geven voor andere hobby’s?

News
maandag, 22 april 2024 om 19:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Stilstand is achteruitgang, zo wordt vaak gezegd. Game-bedrijven besteden dan ook veel tijd aan het verzinnen van nieuwe technologieën en features voor games. Sony heeft nu een patent aangevraagd voor een heel bijzondere feature.
Soms krijgen moderne games kritiek op hoeveel ze eigenlijk lijken op een film. Maar zelfs wanneer een game de hele tijd je hand vasthoud is er een bepaalde mate van interactiviteit. Dat is per slot van rekening een belangrijk kenmerk van het medium.
Maar Sony komt nu met een patent dat de interactiviteit eruit haalt, zo is ontdekt door Exputer. Het patent beschrijft een systeem waarbij je een game zichzelf kan laten spelen, terwijl je iets anders doet. Met kunstmatige intelligentie wordt een deel van de game gespeeld zoals de speler dat waarschijnlijk ook had gedaan.
Het doel van Sony lijkt om grinden te voorkomen. Het komt nog wel eens voor dat een game vooral leuk is, maar dat er één onderdeel is waar je niet zoveel voor voelt. Als je dat al aan voelt komen, kun je deze nieuwe feature activeren.
Wanneer de “Anticipated Grinding Content”, zoals Sony het noemt, voorbij is, krijgt de speler een melding. Vervolgens kan ervoor gekozen worden om weer actief verder te spelen.

Wanneer gaat de PS5 je games voor je spelen?

Dat Sony dit patent heeft ingediend wil niet zeggen dat je binnenkort je PS5 kunt vragen om je games voor je te spelen. Het komt namelijk vaak voor dat er patenten worden aangevraagd voor features die uiteindelijk niet het daglicht zien. Als het wel doorgaat is het waarschijnlijk niet op korte termijn.
Je kunt je natuurlijk afvragen hoeveel mensen er überhaupt interesse hebben in een feature waarmee je je nieuwe game niet eens zelf hoeft te spelen. Maar voor een matige sectie in een verder leuke game zou het inderdaad een uitkomst kunnen zijn. Wie weet is het ook toe te passen als toegankelijkheidsfeature.