Silent Hill krijgt weer een intern team bij Konami

News
dinsdag, 14 november 2023 om 9:00
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Na een flinke pauze is Konami weer bezig met de nodige games. Zo is er een remake van Metal Gear Solid 3 op komst en zijn er meerdere Silent Hill-projecten in de maak. Die worden allemaal gemaakt door externe studio’s, maar Konami is nu bezig weer een intern Silent Hill-team te maken.
De beroemde horror-franchise Silent Hill is bezig aan een terugkeer. Onlangs begon bijvoorbeeld de interactieve serie Silent Hill Ascension en er zijn ook zeker drie andere titels in de maak, waaronder een remake van Silent Hill 2. Konami lijkt het daar niet bij te willen laten, want het heeft allerlei vacatures openstaan voor een Silent Hill Production Team.
Om dat team te vormen is het bedrijf op zoek naar mensen die van actie- en horror-games houden. Ook wie van buitenlandse drama’s en films met serieuze thema’s houdt, is welkom. Dat valt inderdaad allemaal binnen het straatje van de Silent Hill-franchise.
Het Silent Hill Production Team is mogelijk een opvolger van Team Silent. Dit was een intern team bij Konami dat de eerste vier games in de reeks maakte, voordat externe studio’s de volgende games gingen maken. Silent Hill Production Team gaat werken met studio’s buiten Japan, maar het is niet duidelijk of het team alleen die buitenlandse studio’s in goede banen leidt, of ook zelf games gaat maken.

Release Silent Hill 2 remake al snel?

De terugkeer van Silent Hill werd vorig jaar aangekondigd, maar sindsdien is er niet veel meer onthuld. Het lijkt alleen mogelijk dat de remake van Silent Hill 2 relatief snel verschijnt. Volgens een stemacteur die aan de game werkt zou hij begin 2024 in de winkel moeten liggen.

Populair Nieuws