Netflix gaat minder Originals uitbrengen

News
maandag, 13 november 2023 om 17:30
netflix app iphonef1699879271
Er zullen veel minder Netflix Originals gemaakt worden. Dat vertelt Netflix-directeur Scott Stuber, aan Variety.
Bij Netflix ging het jarenlang om de kwantiteit van films, zo vertelt directeur Scott Stuber. Er moesten en zouden genoeg films uitkomen om mee te dingen met andere grote studio's zoals Disney en HBO, die al tientallen jaren aan originele content hebben. Maar dat gaat in de nabije toekomst veranderen.
Door minder Netflix Originals per jaar te maken, wil het bedrijf zich gaan focussen op het maken van kwalitatief goede films. Deze films zouden moeten kunnen concurreren met het beste dat Hollywood te bieden heeft en daadwerkelijk kans maken op prestigieuze prijzen, zoals bijvoorbeeld de Oscars.

Nieuwe strategie van Netflix

Gemiddeld bracht Netflix in het verleden een film per week uit. Nu wil het bedrijf dit halveren naar tussen de vijfentwintig en dertig films per jaar. Dit wordt dus gedaan om de kwaliteit van de films te waarborgen. Volgens Stuber is het de bedoeling dat Netflix voortaan nu projecten gaat aannemen waar het ook daadwerkelijk in gelooft en achter staat. Ook vertelde de directeur dat Netflix nog concreet op zoek is naar een film die mainstream helemaal doorbreekt, op een manier de te vergelijken is met de Barbie-film.
Met de enorme concurrentie in de huidige wereld van streamingdiensten is het nodig dat Netflix risoc's blijft nemen. Dat trekt ook filmmakers aan, zoals David Fincher en Zack Snyder, die exclusieve deals hebben om hun films op Netflix uit te brengen. Niet alle studio's staan open voor het soort verhalen dat zij willen vertellen. Hopelijk betekent Netflix' nieuwe focus op kwaliteit ook dat de exclusieve films het kijken waard zijn.