Silent Hill komt met verrassing op Halloween

News
maandag, 09 oktober 2023 om 16:00
silent hill ascension 3f1696858087
De geliefde horror-franchise Silent Hill is bezig aan een comeback. Er komt bijvoorbeeld een remake van het geliefde Silent Hill 2, maar er is nog veel meer op komst. Zo staat er met Halloween al een nieuw project te wachten.
Er is een zeer toepasselijke releasedatum gekozen voor Silent Hill: Ascension. Deze interactieve ervaring die het midden houdt tussen een game en een serie, gaat in première op Halloween. Tenminste, dat geldt in de VS. Door het tijdsverschil begint Silent Hill: Ascension in Nederland om 3.00 uur 's nachts op 1 november.
De startdatum van Ascension is op Twitter onthuld door Jacob Navok, de uitvoerend producent Ascension en CEO van ontwikkelaar Genvid. Als je wilt deelnemen, kun je meedoen via de iOS- en Android-apps van Ascension, of door Ascension.com te bezoeken op je PC.

Silent Hill: Ascension is geen game

Jacob Navok ziet Silent Hill: Ascension niet als een game. Vandaar dat er ook gesproken worsdt van een "wereldpremière" en niet van een releasedatum. "[Silent Hill: Ascension] is een streaming serie waarin jullie, het publiek, live kunt deelnemen om te bepalen wat er gebeurt," legt Navok uit. "Jij en de rest van de community zullen het lot van de personages bepalen." Ondanks dat het gaat om een serie, oogt Ascension wel als een game.
De interactieve elementen zijn onder andere puzzels en quick time events. Als een groot deel van het publiek de quick time event niet weet te volbrengen, faalt het personage ook.
Over een periode van zes maanden wordt er dagelijks nieuwe content uitgebracht waar spelers invloed op hebben. Wekelijks verschijnt er dan een aflevering die "de som de interacties van de community" van de afgelopen week laat zien.