Epic Games geeft prachtige versie van klassieke game gratis weg!

News
donderdag, 23 maart 2023 om 16:30
epic gamesf1645113725
Het is voorjaar en de sales vliegen je om de oren. Op vrijwel elk platform zijn koopjes te vinden, maar Epic gooit daar nog een schepje bovenop: zij geven een prachtige versie van een klassieke boardgame gratis weg, die zelfs in VR te spelen is! Scoor die game en buig je letterlijk over het speelveld!
VR gaming heeft met de lancering van de PlayStation VR2 de de aandacht weer flink weten te pakken. Epic Games doet graag mee en geeft een game gratis weg die ook in VR speelbaar is.
Wie een Oculus Rift of HTC Vive in bezit heeft kan zich met deze gratis game letterlijk over het speelveld buigen. Epic geeft namelijk deze week gratis Chess Ultra weg, een van de meest uitdagende, maar zeker een van de mooiste schaakprogramma's op de PC.

Chess Ultra

Schaken klinkt misschien niet als de meest sexy game, maar wie The Queen's Gambit gezien heeft, weet wel beter. Mocht die serie je geïnspireerd hebben om ook eens een potje schaken te proberen, dan is Chess Ultra een van de beste versies daarvoor.
Niet alleen zijn het schaakbord en de stukken prachtig vormgegeven, de game biedt ook een grote set aan opties, waardoor schaken toegankelijk is voor echt iedereen. De game kent tien AI niveaus, ieder met een eigen ELO rating (de rangschikking die weergeeft hoe goed iemand in het schaakspel is) en verschillende manieren om schaak te spelen.
Heb je geen zin in eindeloze partijen, dan kan je een snelschaak-spel spelen, waarbij de denktijd drastisch verkort is. Geen zin in een computer-tegenstander, dan kan je online altijd een uitdager vinden van jouw niveau.
Helemaal geen zin in een heel potje schaak? Speel dan één van de vele schaak-puzzels of volg één van de lessen zodat je de volgende keer nóg beter beslagen ten ijs komt.
Chess Ultra is het complete pakket voor wie al langer schaakt of dat eens wil proberen. En deze week kan dat nog gratis ook!

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.