Shrek 5 is nu zo goed als zeker

News
woensdag, 05 april 2023 om 10:30
shrekf1586877553
Met de release en het succes van Puss in Boots: The Last Wish was er eind vorig jaar ineens weer veel interesse in Shrek. Verschillende acteurs gaven al aan interesse te hebben. Nu ziet het ernaar uit dat Shrek 5 inderdaad gemaakt gaat worden.
Om de release van The Super Mario Bros. Movie te vieren heeft Variety gesproken met Chris Meledandri, het hoofd van animatiestudio Illumination. Hij dient momenteel namelijk ook als creatief partner voor DreamWorks, dat bezig is met nieuwe Shrek films. Meledandri heeft hoopvolle berichten over een nieuwe Shrek film.
Zo zijn er gesprekken gaande met de originele cast van de films, waaronder natuurlijk Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy. Er zijn nog geen deals gesloten, maar volgens Meledandri verlopen de onderhandelingen soepel. De meeste acteurs zijn, net zoals Eddie Murphy vorig jaar al aangaf, enthousiast over een eventuele terugkeer.
Uiteraard is een nieuwe Shrek film ook een beetje een risico, maar Meledandri weet precies hoe het aangepakt moet worden. Hij vergelijk het met de Mario-film. Er moet goed gekeken worden naar wat het publiek leuk vond aan Shrek en vervolgens een nieuw verhaal scrhijven dat die elementen eert en in stand houdt.

Komt er ook een nieuwe Shrek spin-off?

Het lijkt trouwens mogelijk dat er ook nog meer Shrek spin-offs komen. Eddie Murphy liet vorig jaar weten dat hij graag een Donkey spin-off zou maken: volgens hem is Donkey namelijk veel grappiger dan Puss in Boots. Meledandri was blij die opmerkingen te horen, want ook hij is van mening dat Donkey een hele film kan dragen.

Populair Nieuws