Deze geliefde film krijgt mogelijk een vervolg

News
donderdag, 08 december 2022 om 18:00
shrekf1620226798
Soms laat een film een behoorlijke indruk achter op een hele generatie. Voor mensen die medio jaren 90 geboren zijn is Shrek zo’n film. Het is al een tijdje redelijk stil rondom de ogre, maar mogelijk komt er toch een vijfde film.
Binnenkort verschijnt Puss in Boots: The Last Wish in de bioscoop. Deze Shrek spin-off is onlangs getoond op het Red Sea Film Festival, waarbij ook hoofdrolspeler Antonio Banderas aanwezig was. Banderas had daar een opvallende mededeling over de Shrek franchise (via Deadline).
Banderas gelooft namelijk dat er een nieuwe film komt met een rol voor Shrek. Het is niet helemaal duidelijk wat voor vorm dat aan gaat nemen. Banderas zegt dat hij zelf waarschijnlijk nog een film gaat maken waarin hij Puss in Boots speelt en dat Shrek waarschijnlijk terugkomt.

Hint Antonio Banderas naar Shrek 5?

De opmerking van Banderas is voor meerdere uitleggen vatbaar. Eén mogelijkheid is een derde Puss in Boots film, waarin Shrek een kleine rol heeft. Maar het is ook goed mogelijk dat Banderas doelt op Shrek 5.
Daarbij moet wel gezegd worden dat het beter is om dit niet als aankondiging van een nieuwe film te zien. Banderas’ uitspraken lijken niet in overleg te zijn gedaan met een studio. Anderzijds is het goed mogelijk dat Banderas wel iets weet over de toekomst van Shrek. Wellicht is het voor de Shrek franchise dus toch nog niet all ogre now.