‘Apple diensten verdwijnen van oudere apparaten’

News
woensdag, 05 april 2023 om 10:00
apple 132960
Het zou natuurlijk fijn zijn als software altijd op alle apparaten zou werken, maar dat is helaas niet haalbaar. Binnenkort moeten Apple-gebruikers er ook weer rekening mee gaan houden dat sommige diensten onbruikbaar worden. Het lijkt nu bekend welke gebruikers zich zorgen moeten gaan maken.
Software kan niet voor altijd ondersteund worden, dus komt er meestal een moment dat je toch echt moet upgraden. Zo’n moment zit er begin mei van dit jaar weer aan te komen voor Apple gebruikers. Dat meldt leaker StellaFudge op Twitter (via Macrumors).
Want begin mei kunnen gebruikers van iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 geen gebruik meer maken van verschillende apps. iCloud blijft voor apparaten met deze softare nog beschikbaar, maar diensten als de App Store, Siri en Apple Music kun je niet meer gebruiken. Voor hogere versienummers van deze besturingssystemen blijven ze beschikbaar, dus met een update kun je weer bij al je apps.

Waarom stopt Apple deze diensten op oudere software?

Het is normaal dat apps en diensten uiteindelijk niet meer ondersteund worden op oudere software en hardware. Meestal is dat omdat de nieuwere versies van die apps features of beveiliging gebruiken die niet kunnen werken op oudere software. Om die redenen kan de populaire games-launcher Steam bijvoorbeeld binnenkort niet meer gebruikt worden op Windows 7 of 8.
In het geval van deze Apple producten zullen veel gebruikers nergens last van hebben. De meeste klanten gebruiken namelijk al een nieuwer besturingssysteem en klanten die de getroffen systemen nog gebruiken kunnen gewoon upgraden naar een nieuwere versie. Pas als je apparaat zou oud is dat het geen nieuwer besturingssysteem kan draaien hangt er een kostenplaatje aan een eventuele upgrade.