Survival game van Blizzard is een compleet nieuwe IP

News
woensdag, 05 april 2023 om 11:00
blizzard survival gamef1680682835
Blizzard staat bekend om een aantal zeer bekende werelden, waar verschillende games zich in afspelen. De survival game waar de studio aan werkt is alleen een compleet nieuwe IP.
Denk je aan Blizzard, dan denk je waarschijnlijk meteen aan iconische franchises als Warcraft, Diablo of Starcraft. De studio is door de jaren heen meester gebleken in het creëren van werelden met veel lore en die uit te bouwen door middel van verschillende games. Het is dan ook vrij zeldzaam dat Blizzard komt met een nieuwe IP, waarvan Overwatch uit 2016 een nieuwe was in een hele lange tijd.
De shooter is sindsdien een groot succes gebleken, waarvan veel karakters nu al niet meer weg te denken zijn uit het gamelandschap. Dat heeft er misschien voor gezorgd dat Blizzard meer risico’s durft te nemen met nieuwe IP’s. Uit een LinkedIn-post blijkt namelijk dat een nieuwe survival game die in ontwikkeling is een nieuwe IP is voor Blizzard.
In de vacature valt te lezen dat Blizzard op zoek is naar een Senior Producer voor een ‘Unannounced Survival Game’, die zich afspeelt in ‘een nieuwe IP voor PC en console’.

Survival game al uit de doeken gedaan

Hoewel de nieuwe titel niet met naam en details uit de doeken is gedaan door Blizzard, maakt de studio er geen geheim van. In januari 2022 maakte het bedrijf via Twitter namelijk bekend dat het werkt aan een survival game en dat het op zoek is naar medewerkers om mee te helpen. Eigenlijk is de game dus wel al gewoon aangekondigd door Blizzard, dat in het verleden juist altijd zo geheimzinnig mogelijk is over nieuwe projecten.