Shadow of the Erdtree wordt niet met open armen ontvangen door fans

News
maandag, 24 juni 2024 om 14:00
elden ring shadow of the erdtree swamp
De nieuwe uitbreiding voor Elden Ring, Shadow of the Erdtree, wordt niet extreem positief ontvangen door fans. En daar is een opvallende reden voor: de moeilijkheidsgraad.
Als er één element is waar FromSoftware games om bekendstaan, dan is het wel de hoge moeilijkheidsgraad. De Japanse ontwikkelaar heeft niet alleen een nieuw genre in het leven geroepen - de soulsborne games - maar ook een nieuw mantra voor spelers: git gud.
Er zijn alleen veel spelers die vinden dat de studio deze keer te ver is gegaan. Op Steam heeft Shadow of the Erdtree momenteel een Mixed-rating, wat betekent dat de mening van spelers verdeeld is over positief en negatief. Een aantal negatieve reviews gaan over de performance van de uitbreiding, maar het leeuwendeel noemt de moeilijkheidsgraad als belemmerende factor.
Volgens spelers is de DLC beduidend moeilijker dan de main game. Dat hebben we ook aangegeven in onze review van Shadow of the Erdtree. Het zal waarschijnlijk even wennen zijn voor spelers die gewend zijn dat ze erg krachtig zijn, om vervolgens de harde realiteit mee te maken in de nieuwe wereld.

Nieuwe mechanic in de DLC

Dat bazen, en zelfs normale vijanden, zoals schade aanrichten in de uitbreiding komt door een nieuwe mechanic die FromSoftware heeft toegevoegd. Net zoals voorheen kan je levelen om sterker te worden, maar daarnaast is het zeer belangrijk om Scadutree Fragments te verzamelen.
Voor elke upgrade die je maakt wordt je personage vijf procent krachtiger en kan hij vijf procent meer schade incasseren. Aangezien er twintig levels te behalen zijn, betekent het dat je twee keer zo sterk kan worden in Shadow of the Erdtree. En daar is de moeilijkheidsgraad omheen gebalanceerd.
Zit je dus vast in de nieuwe uitbreiding, dan is het aan te raden om eerst verder de uitgebreide wereld te verkennen. In de Lands of Shadow kom je op veel plekken de Scadutree Fragments tegen, evenals een berg nieuwe wapens en spreuken. En mogelijk lukt het je daarna wel om die lastige baas te verslaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties