Zo kijk je morgen live naar Nederland - Oostenrijk op het EK

Article
maandag, 24 juni 2024 om 15:00
voetbal kijkenf1645632304
Sinds 14 juni is het EK voetbal in Duitsland onderweg! Nederland is uiteraard van de partij en heeft de eerste twee wedstrijden er al op zitten. Morgen is de pot tegen de laatste van de drie tegenstanders in de poule: Oostenrijk!
Het einde van de poulefase voor het EK 2024 is in zicht. Het is tijd voor de laatste rondes en het is spannend in Poule D, de groep waar Nederland in zit. Na de wedstrijd tegen Frankrijk staan Nederland en Les Bleus allebei op vier punten, terwijl Oostenrijk drie punten heeft gepakt tegen Polen. Daardoor kan er nog van alles veranderen in de laatste speelronde.
Tegen Frankrijk heeft de Nederlandse verdediging goed werk geleverd, maar werden er aan de andere kant weer niet veel kansen gecreeërd. Het is dus afwachten hoe Nederland zal spelen tegen Oostenrijk, dat in de vorige wedstrijd agressief uit de startblokken kwam.

Zo kijk je live naar Nederland - Oostenrijk

Er zijn meerdere manieren om het EK en de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken. De derde wedstrijd van de ploeg van Ronald Koeman hoort daar uiteraard bij.
De wedstrijd kun je live kijken op NPO 1, NPO 3 en NLZIET, omdat NOS de uitzendrechten heeft voor het EK 2024. Alle samenvattingen van de wedstrijden zijn ook via NOS te zien. Ook kun je de wedstrijd volgen via de NPO Start-website of app via een smartphone, tablet of laptop.
De wedstrijd tegen Oostenrijk is de derde wedstrijd van het Nederlands elftal in het EK 2024 onder bondscoach Ronald Koeman. De wedstrijd tegen de Oostenrijkse ploeg start morgen om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Route naar de finale

Na vanavond is het (hopelijk) tijd voor de achtste finales. Deze worden gehouden op 1 juli in Düsseldorf om 21:00 uur en 2 juli in Leipzig om 21:00 uur. Als Nederland eerste wordt in de poule, spelen we op 2 juli. Worden we tweede, dan spelen we op 1 juli.
Mocht Oranje de kwartfinales halen, dan kunnen we mogelijk op 5 juli in Stuttgart spelen of op 6 juli in Berlijn om 18:00 uur. Wordt ook dan gewonnen is het tijd voor de halve finale.
Deze wedstrijden worden gehouden op 9 juli om 21:00 uur in München en 10 juli om 21:00 uur in Dortmund. Daarna volgt de finale in Berlijn op 14 juli om 21:00 uur.

Hoe deed oranje het de voorgaande jaren?

In 1988 won Nederland het EK in Duitsland, met memorabele momenten zoals de drie goals van Marco van Basten tegen Engeland (3-1) en de finalezege tegen de Sovjet-Unie (2-0).
Nederland bereikte de halve finales in 1992, 2000 en 2004, en werd derde in 1976. De kwartfinales waren het eindstation in 1996 en 2008. Nederland werd in de eerste ronde uitgeschakeld in 1980 en verloor alle groepswedstrijden in 2012. Twee jaar geleden werd Nederland in de achtste finales verslagen door Tsjechië (2-0), wat leidde tot het vertrek van Frank de Boer als bondscoach.

Populair Nieuws