5 Elden Ring Shadow of the Erdtree tips voor een vliegende start

Article
zaterdag, 22 juni 2024 om 9:00
elden ring shadow of the erdtree story trailer 2 27 screenshot
Net zoals andere uitbreidingen van FromSoftware, is de DLC voor Elden Ring behoorlijk moeilijk. Maar met deze tips kan je een vliegende start maken in Shadow of the Erdtree.

Verzamel Scadutree Fragments

Wanneer je begint aan je avontuur aan Shadow of the Erdtree, dan zal al snel iets opvallen: vijanden slaan hard. Binnen een paar klappen zal je het bekende ‘You Died’ op het scherm zien verdwijnen. En veel spelers zullen met hun build al tegen de soft cap van hun belangrijkste statistieken zitten, waardoor er niet veel ruimte meer is om meer klappen te incasseren.
FromSoftware heeft aan Shadow of the Erdtree alleen een nieuwe mechanic toegevoegd: Scadutree Fragments. Dit zijn voorwerpen die Miquella heeft achtergelaten en te vinden zijn bij Miquella’s Crosses - een gloeiend kruis met een halve maan er doorheen die je van een afstandje kan zien.
De Scadutree Fragments kan je inleveren bij een Site of Grace en met elke upgrade gaat je schade en verdediging met vijf procent omhoog. Een sterke buff dus, die je zeker niet wil missen. Kijk dan ook goed uit je doppen naar de Scadutree Fragments, want het kan het verschil tussen leven en dood betekenen.
Omdat de upgrade gebalanceerd is voor je avontuur in de Lands of Shadow, werken de upgrades overigens niet in de hoofdgame. Ga je terug naar de Lands Between, dan zal de buff automatisch uitgezet worden.

Ga de wijde wereld in

De uitbreiding voor Elden Ring voegt meerdere legacy dungeons toe die je moet doorlopen als je het einde wil bereiken. Maar daarnaast is er ook een gigantisch nieuw gebied om te verkennen. Hoewel het aanlokkelijk is om meteen richting de nieuwe dungeons te gaan, vergeet niet om uitstapjes te maken naar andere gebieden.
In de Lands of Shadow zijn er namelijk veel handige nieuwe items te vinden. Maar veel gebieden zijn niet zo eenvoudig te vinden als in de open wereld van de Lands Between. Kijk goed omhoog en omlaag om ingangen voor grotten te vinden. FromSoftware heeft de uitbreiding verticaal omgebouwd, waardoor je steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan, mits je je ogen open houdt.
elden ring shadow of the erdtree milady

Experimenteer met nieuwe wapens

Wanneer je begint aan Shadow of the Erdtree zal je ondertussen een gespecialiseerde build hebben gemaakt, die draait om één of twee specifieke wapens. Zo zijn er een aantal sterke en zeer populaire opties binnen de community, zoals Rivers of Blood, Moonlight Greatsword, Blasphemous Blade en natuurlijk de klassieke Greatsword.
Maar wees niet te zeer gehecht aan je wapens. In Shadow of the Erdtree zijn namelijk enorm veel nieuwe wapens te vinden, inclusief compleet nieuwe wapenstypes. Zo kan je onder andere aan de slag gaan met light greatswords, throwing knives en dueling shields.
Je kan de wapens ook naar hartelust upgraden. In de DLC zijn veel smithing stones te vinden om je wapens snel naar +24 of +9 te brengen en daarnaast zijn er ook meerdere Ancient Dragon Smithing Stones te verzamelen voor de allerlaatste upgrade. En misschien vind je in het nieuwe arsenaal wel je volgende favoriete wapen.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

Maak gebruik van een nieuwe optie

Naast de wapens zijn er ook veel andere voorwerpen te vinden die exclusief zijn voor de uitbreiding. Denk bijvoorbeeld aan spullen die je kan gebruiken om items te craften, Ashes of War, nieuwe stukken bepantsering en nieuwe spreuken.
Maar tijdens je avontuur in Elden Ring zal je ondertussen een gigantische lijst aan voorwerpen hebben verzameld, waardoor het een uitdaging kan zijn om nieuwe spullen terug te vinden in je inventory. Gelukkig heeft FromSoftware een handige nieuwe optie toegevoegd met de laatste update voor Elden Ring.
Zet je de nieuwe optie aan in de instellingen, dan krijg je een nieuw tabje erbij in je inventory. Daar kan je op chronologische volgorde zien welke spullen je hebt gevonden. Ook is er een optie om een geel uitroepteken te zetten bij nieuwe voorwerpen, zodat je in één oogopslag kan zien waar een nieuw wapen te vinden is in je uitgebreide collectie.
elden ring shadow of the erdtree frenzied flame

Bouw je eigen molotov cocktail

Eén element dat door veel spelers is genegeerd in Elden Ring, is het crafting-systeem. En dat is niet zo vreemd, want je zal van de meeste spullen zelf al veel vinden in de wereld of je komt betere items tegen. En voor de echt nuttige voorwerpen heb je weer zeer zeldzame ingrediënten nodig.
Het is in Shadow of the Erdtree alleen wel verstandig om af en toe je eigen spullen te maken, met name als het aankomt op de nieuwe bommen die je kan maken met de Hefty Cracked Pots. Zo kan je met de pot bijvoorbeeld een Hefty Furnace Pot maken, dat veel vuurschade aanricht.
Je zou het misschien niet verwachten, maar deze bommen zijn zéér effectief tegen de Furnace Golems, de gigantische vuurmonsters die je meteen ziet in de verte wanneer je begint aan Shadow of the Erdtree. Gooi hem in zijn ‘mandje’ en je hebt de poppen aan het dansen. Vergeet dus niet om dat Crafting Menu te gebruiken.

Populair Nieuws