Nieuwe console covers voor de PS5 Slim getoond door Sony

News
woensdag, 10 januari 2024 om 10:30
playstation 5 slimf1698916383
Voor de PlayStation 5 zijn er meerdere accessoires, maar de console covers zijn gemaakt voor de ‘dikke’ PS5. Nu heeft Sony op CES de nieuwe console covers voor de PS5 Slim getoond.
Vorig jaar heeft Sony officieel de PS5 Slim uit de doeken gedaan, nadat er al maandenlang geruchten gingen dat de dunnere versie er zou komen. Immers is er sinds de PlayStation 2 al elke generatie een Slim-versie van een PlayStation console uitgebracht.
Bij de aankondiging liet Sony ook weten dat er console covers gemaakt zouden worden die passen op de PS5 Slim. De voorgaande covers zijn namelijk niet compatibel met de nieuwe versie. Sindsdien heeft het bedrijf niks meer laten horen over de console covers.
Daar is alleen op CES 2024 verandering in gekomen. Sony heeft op de jaarlijkse techbeurs namelijk een drietal PS5 Slim-modellen uitgestald, allemaal gehuld in één van de versies uit de Deep Earth Collection: Volcanic Red, Cobalt Blue en Sterling Silver. Het Duitse Notebook Check heeft de PS5 Slim consoles met de covers op de foto genomen.

Wanneer zijn de console covers te koop?

Bij de initiële aankondiging liet Sony weten dat de console covers voor de PS5 Slim ‘begin 2024’ moeten uitkomen. Daar is nog geen specifieke releasedatum voor in de plaats gekomen. Maar aangezien Sony de accessoires nu op CES heeft getoond, lijkt het niet lang meer te duren voordat ze ook te koop zijn voor de consument.
De PS5 Slim is sinds eind 2023 te koop in Nederland bij verschillende webshops. De oude PlayStation 5 wordt geheel vervangen door het slankere model.