Ahsoka-bedenker sust grote zorg van Star Wars-fans

News
donderdag, 30 november 2023 om 13:00
Veel Star Wars-fans hebben deze zomer met plezier naar Ahsoka gekeken. Maar na afloop van de serie was er nog een belangrijk detail waar veel fans zich grote zorgen om maakten. Bedenker Dave Filoni stelt fans nu gerust.
Dave Filoni, de bedenker van Ahsoka en sinds kort de Chief Creative Officer van de hele Star Wars-franchise, was onlangs te gast in de Dagobah Dispatch-podcast van Entertainment Weekly. Die kans heeft hij aangegrepen om fans even gerust te stellen over een grote zorg die ze hadden na het zien van Ahsoka. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid prima met de Loth-cat van Sabine Wren.
In de eerste afleveringen was te zien dat Sabine gezelschap had van een schattige buitenaardse kat. Maar Sabine verlaat al snel haar onderkomen op Lothal en is aan het einde van het seizoen nog ver van huis. Fans maakten zich dan ook zorgen dat Murley, zoals de Loth-cat heet, zou gaan verhongeren.
Maar daar hoeven kijkers zich volgens Filoni geen zorgen om te maken. Dat is voornamelijk omdat Murley volgens Filoni geen huiskat is, maar een wilde kat die vanuit opportunistische beweging veel bij Sabine in huis was. Hij kan zich prima redden in het wild en is ook niet opgesloten toen Sabine vertrok. Zelfs als hij dat wel was, had hij een manier kunnen vinden om te ontsnappen.

Dave Filoni krijgt grote rol in Star Wars

In de toekomst zullen we waarschijnlijk vaker dit soort details horen van Dave Filoni. Zoals al even genoemd is hij gepromoveerd tot Chief Creative Officer van Star Wars. Dat betekent dat hij voortaan eerder betrokken is bij nieuwe Star Wars-projecten, wat mogelijk voor wat meer samenhang zorgt.