Rome- en Thor-acteur Ray Stevenson plotseling overleden

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 11:00
Ray Stevenson, de acteur die speelde in onder andere Rome, Thor en de aankomende Star Wars-serie Ahsoka, is plotseling overleden. Stevenson is 58 jaar oud geworden.
Een woordvoerder van Ray Stevenson heeft bekendgemaakt dat de acteur is overleden op zondag 21 mei. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica was Stevenson op het eiland Ischia voor de productie van de film Cassino. Daar werd de acteur plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een ziekte, waar hij later is overleden.
Uit de filmwereld zijn geschokte reacties gekomen op het overlijden van Stevenson. Regisseur SS Rajamouli, die recent nog samenwerkte met de acteur voor de film RRR, zegt in een reactie dat hij het nieuws niet kan geloven en dat werken met Stevenson ‘een waar plezier’ was.
Ook Harry Potter-acteur Matthew Lewis heeft zijn medeleven betuigd aan de acteur. In de eerste productie voor Lewis speelde Stevenson zijn vader. Volgens Lewis ‘kon hij zich geen betere eerste ervaring in de industrie kunnen dromen'.

Een krijger in hart en nieren

Ray Stevenson begon zijn acteercarrière in de jaren 90, inclusief een grote rol in de blockbuster King Arthur. Maar zijn grote doorbraak was in 2005, toen hij de legionair Titus Pullo speelde in de HBO-serie Rome. Ondanks dat de serie slechts twee seizoenen draaide, was Stevenson één van de hoogtepunten en geliefd bij het publiek.
Dat was ook niet de laatste keer dat de rol op zich nam van een soldaat of krijger. Zo was Stevenson ook te zien als Volstagg in de Thor-films, Frank Castle in Punisher: War Zone, Porthos in The Three Musketeers en Blackbeard in Black Sails. De acteur zei ooit in een interview dat hij ‘blijkbaar een oude krijger in hart en nieren is’.
Ray Stevenson laat drie kinderen achter, die hij heeft gekregen met de Italiaanse antropoloog Elisabetta Caraccia. Zij hebben elkaar ontmoet op de set van Rome.

Populair Nieuws