‘Nintendo hard op zoek naar nieuwe studio’s’

News
woensdag, 10 januari 2024 om 11:30
nswitch thelegendofzeldalinksawakening 02f1613729699
Er gaan veel geruchten dat de opvolger van de Nintendo Switch dit jaar verschijnt. Maar dat systeem heeft natuurlijk games nodig. Er is ongetwijfeld al het één en ander in ontwikkeling, maar het lijkt erop dat Nintendo ook bezig is om wat versterking te werven.
Nintendo maakt veel van zijn grootste games intern, maar dat geldt zeker niet voor alle games. Verschillende succesvolle exclusives worden door onafhankelijke studio’s gemaakt. Er is een aantal vaste partners en volgens Christopher Dring van GamesIndustry.biz is Nintendo in gesprek met meer potentiële partners.
Een deel van die gesprekken draait volgens Dring om het uitgeven van indie-games, iets wat Nintendo af en toe doet. Dring zegt ook te weten dat er gevorderde gesprekken zijn met minstens drie studio’s om games te maken in Nintendo-franchises. Welke studio’s dat zijn en aan welke franchises ze mogelijk gaan werken, is onduidelijk.
Hoewel Sony en Microsoft de afgelopen jaren de nodige studio’s heeft gekocht, doet Nintendo dat een stuk minder. Next-Level Games, de studio achter Luigi’s Mansion 3, maakte al meer dan 10 jaar Nintendo-games voordat hij werd overgenomen. Studio’s als PlatinumGames (Bayonetta), MercurySteam (Metroid Dread) en Grezzo (Zelda) zijn nog altijd onafhankelijk.

‘Nintendo Switch 2 wordt geen revolutie’

Het is nog onbekend wanneer Nintendo de Switch 2 precies onthult en uitbrengt, maar zoals gezegd is het waarschijnlijk dit jaar. Analisten verwachten geen grote revolutie van het systeem, maar vooral een krachtigere variant van de Switch. Eerdere geruchten beweren dat de nieuwe console 4K-beelden kan maken met behulp van DLSS en dat hij beschikt over ray tracing-technologie.

Populair Nieuws