Na 30 jaar moet Sonic nog steeds Mario inhalen

News
vrijdag, 03 november 2023 om 11:00
sonic superstarsf1692825932
De console wars worden tegenwoordig vooral uitgevochten door Microsoft en Sony, maar vroeger waren SEGA en Nintendo de grote rivalen. Sonic the Hedgehog is zelfs ooit bedacht om de grote rivaal van Mario te zijn. Na drie decennia is de egel nog steeds niet de grootste van de twee, maar de hoop is toch niet opgegeven.
Afgelopen maand verschenen een Sonic game en een Mario-game. Dat is een leuke timing, gezien de twee al decennia rivalen zijn. Tot dusver is Mario altijd populairder geweest, maar daar wil SEGA-topman Osamu Ohashi nog steeds verandering in brengen.
Het doel van Sonic is nog steeds “om Mario voorbij te streven”, vertelt Ohashi in een interview met SEGA. Dat is niet omdat hij Mario graag ziet falen, maar omdat hij een enorm respect heeft voor de loodgieter. Zijn populariteit is te zien als een grote maatstaf voor andere game-personages.
Overigens wil Ohashi niet alleen meer Sonic-games verkopen dan er Mario-games over de toonbank gaan. Hij wil dat Sonic op elke manier een groter icoon is. De Sonic-films moeten bijvoorbeeld grotere hits zijn dan die van Mario en Ohashi zou ook graag zien dat het Universal Studios-pretpark in Japan een Sonic-sectie maakt, wellicht als antwoord op Super Nintendo World.

Mario heeft in 2023 een topjaar

Overigens is het vooral Mario die dit jaar records breekt. De Mario-film was bijvoorbeeld één van de best verdienende films van het jaar en Super Mario Bros. Wonder is de snelst verkochte Mario-game ooit. SEGA heeft dan ook een hoog doel voor ogen voor Sonic.