Gaat Max Verstappen dit jaar wel Sergio Perez helpen in Brazilië?

News
vrijdag, 03 november 2023 om 10:30
max verstappen gp brazilie 2023f1699003157
Vorig jaar was er veel te doen om een incident tijdens de GP van Brazilië tussen Max Verstappen en Sergio Perez. De Nederlander weigerde namelijk Perez door te laten. Gaat hij dit jaar wel zijn teamgenoot helpen?
Het was een opmerkelijk moment tijdens de GP van Brazilië in 2022. Max Verstappen liet over de radio duidelijk horen dat hij niet van plan was om Sergio Perez erlangs te laten en dat hij daar ook ‘goede redenen’ voor had. Perez wilde op zijn beurt juist de extra punten pakken, om P2 in het kampioenschap te bemachtigen. Dat laatste lukte niet, maar het resultaat in Brazilië had daar ook geen verandering in gebracht.
Wel zorgde het duidelijk voor een tijdelijke deuk in de relatie tussen de twee Red Bull Racing-coureurs. Het is nu de vraag of Verstappen dezelfde beslissing zal maken als er een soortgelijke situatie zich voordoet. Aangezien Perez opnieuw hard moet vechten om de tweede plaats in het kampioenschap. Tijdens de persconferentie in Brazilië laat Verstappen zich daarover uit.

“Dat is een goede vraag. Ik denk dat het uiteindelijk niet altijd op mij aan zou moeten komen om de punten te pakken. Maar ik heb vertrouwen in Checo dat hij voorop kan blijven omdat ik denk dat wij over het algemeen de snellere auto hebben. Ik denk dat er vorig jaar ook niet echt goed over werd gesproken voordat we het raceweekend ingingen. Maar laten we hopen dat we niet in die situatie terechtkomen. Ik denk dat dat voor iedereen beter is.”

Focus op de tweede plaats

Voor Sergio Perez ligt de focus nu vol op de tweede plaats in het kampioenschap. Helemaal sinds vorige week, toen de Mexicaan voor zijn eigen thuispubliek zijn eigen race verpeste al in de eerste bocht. Doordat Lewis Hamilton als tweede is geëindigd en de snelste raceronde heeft gepakt, is het gat nu slechts twintig punten tussen de coureurs. Met nog drie Grands Prix én een sprintrace te gaan is nog alles mogelijk.