Super Mario Bros. Wonder snelst verkochte Mario-game in Europa

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 14:00
super mario bros wonderf1696505486
Van sommige games is te verwachten dat ze goed verkopen. Het zal bijvoorbeeld niemand verbazen dat Mario Bros. Wonder">Super Mario Bros. Wonder een commercieel succes is. Het blijkt alleen dat het zelfs de bestverkochte Mario game ooit is in Europa.
Super Mario Bros. Wonder is de snelst verkopende Mario-game ooit in Europa, zo laat Nintendo zelf weten (via Eurogamer). Hoeveel de game tot dusver is verkocht werd daar niet bij vermeld, maar die volgen misschien nog. Ze zullen in ieder geval bij een kwartaalbespreking met investeerders uiteindelijk bekendgemaakt worden.
Het is ook geen wonder dat Mario goed verkoopt. Al snel was duidelijk dat het om een sterke game ging, die de inmiddels bekende Mario-formule weer fris maakt. De game werd alom geprezen in de reviews.
Het zal moeten blijken hoeveel Super Mario Bros. Wonder in totaal wordt verkocht. De originele Super Mario Bros. is nog altijd de best verkochte 2D-Mario-game ooit met zo’n 40 miljoen exemplaren, terwijl Super Mario Odyssey met 26 miljoen de best verkochte 3D-titel is. Wellicht kan Wonder hier en daar wat records breken.

Nintendo beleeft goed jaar voor verkoopcijfers

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat een Nintendo-franchise het bijzonder goed doet qua verkopen. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom werd ook sneller verkocht dan elke voorgaande Zelda-game. Breath of the Wild is tot dusver nog niet ingehaald wat betreft totale verkopen, maar ook hier is het mogelijk dat de nieuwe game uiteindelijk meer wordt verkocht dan elke andere titel.