LEGO onthult gloednieuwe Shadow the Hedgehog set

News
woensdag, 01 november 2023 om 12:30
Sonic-fans kunnen al een tijdje genieten van de nodige LEGO-sets. Tot dusver draaiden de sets vooral om Sonic, Tails en Amy, maar het ziet er naar uit dat er volgend jaar ook sets verschijnen rondom wat duisterdere personages. Er is bijvoorbeeld een Shadow the Hedgehog-set getoond.
Al meer dan 20 jaar heeft Sonic the Hedgehog een duistere tegenhanger: Shadow. Die krijgt binnenkort zijn eigen LEGO-set. Via de LEGO Kids-website zijn daar afbeeldingen van opgedoken.
In deze set ontsnapt Shadow uit de capsule waar Dr. Eggman hem in bewaart en gaat hij ervandoor met een motorfiets. Hij wordt vervolgens nog achtervolgd door een RhinoBot, die je natuurlijk kunt verslaan om de Clucky die erin zit te bevrijden.
Hoeveel steentjes de set precies heeft is niet helemaal duidelijk, maar het lijken er niet al te veel te zijn. De set is duidelijk bedoeld als speelset voor kinderen en niet om uit te stallen op de plank. Voor volwassen fans zal het figuurtje van Shadow waarschijnlijk de hoofdattractie zijn.

Nog meer Sonic LEGO op komst

Zoals het er nu uitziet komen er nog een paar Sonic-sets aan. Onlangs liet LEGO minifiguurtjes zien van Shadow, Knuckles en Rouge the Bat. Shadow verschijnt dus in deze set, maar we gaan ervan uit dat er ook één of meerdere sets moeten zijn waar Knuckles en Rouge in te vinden zijn.