Scoor de Steam Deck nu met flinke korting!

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 10:30
steam deck left close 3f1653307934
De Steam Summer Sale is van start en dat betekent niet alleen flinke korting op games. Ook de Steam Deck is flink afgeprijsd. Dat gebeurt niet vaak, dus sla nu je slag!
Het is feest in de Steam Store! Valve houdt zijn zomeruitverkoop en dat betekent heel veel kortingen. Dit jaar zijn er niet alleen kortingen op games, maar ook de Steam Deck is flink afgeprijsd, met kortingen die oplopen tot 20 procent. Dat scheelt al snel meer dan 100 euro!
Waar de Playstation 5 en Xbox Series X alleen maar in prijs stijgen, komt Valve met een korting op alle modellen van de Steam Deck. De korting geldt gedurende de hele zomeruitverkoop, dus nog tot 13 juli. Heb je tot nu toe nog zitten twijfelen over een draagbare PC, dan is nu je kans om toe te slaan.
De Steam Deck werd in juli 2021 aangekondigd, maar lanceerde officieel pas in februari 2022. Net als de consoles van Sony en Microsoft kampte Valve met grote wachtlijsten, waardoor kopers van de Deck het eerste halfjaar lang moesten wachten op de levering.
Eind vorig jaar schroefde Valve de productie flink op, waardoor de wachtlijsten inmiddels verleden tijd zijn. Wie nu een Steam Deck bestelt, kan de handheld binnen een week of twee in handen hebben.
Wie deze week één van de drie Steam Deck modellen aanschaft krijgt een korting die oploopt van 10 naar 20 procent, afhankelijk van het model. Kopers hebben de keuze uit drie modellen die vooral verschillen in hoeveelheid SSD geheugen.
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534

De Steam Deck is géén console

Van de Steam Deck wordt nog wel eens gezegd dat het een portable console is, vergelijkbaar met de Nintendo Switch of de PS Vita. Dat is niet zo. De Steam Deck is een draagbare PC, draaiend op Linux en Steam OS. Dat betekent dat gebruikers van de Deck een hoop vrijheid hebben. De Deck heeft naast de standaard Steam Big Screen ook de optie om naar een reguliere desktop te schakelen.
Daar kan een gebruiker eigenlijk alles doen wat hij normaliter op een 'gewone' PC zou doen. Zo is het erg populair om emulatoren te installeren en op die manier onder andere Nintendo games te spelen.
Ook is het mogelijk om via de meegeleverde browser games uit de Xbox Game Pass te spelen. Het is zelfs mogelijk om de Epic Games launcher te installeren en zo te profiteren van de gratis spellen die Epic wekelijks weggeeft. Sommige gebruikers gaan zelfs nog verder, en hebben de Steam Deck helemaal vervangen door een installatie van Microsoft Windows.
Natuurlijk is het ook mogelijk om de Steam Deck gewoon te gebruiken om Steam games te spelen. Valve werkt hard aan het controleren van alle games die ooit zijn uitgebracht in de Steam Store. Games waarvan bekend is dat ze goed werken op de Steam Deck krijgen een 'Steam Deck Verified'-stempel. Je weet zo zeker dat de game goed speelbaar is op je handheld.
Inmiddels zijn al duizenden games gecontroleerd en goed bevonden. Games die dat keurmerk nog niet hebben worden regelmatig door de ontwikkelaars aangepast, zodat ze alsnog speelbaar zijn. Zo biedt de Steam Deck letterlijk duizenden uren speelplezier!