Microsoft verhoogt prijs van Xbox Series X

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 15:30
xbox series x xbox series sf1628074558
We hebben een jaar achter de rug waarin veel dingen duurder zijn geworden. De PlayStation 5 kreeg in de zomer bijvoorbeeld een prijsverhoging. Xbox beweerde destijds geen vergelijkbare plannen te hebben, maar nu wordt de prijs van de Xbox Series X toch verhoogd in Japan.
Vanaf medio februari worden de nieuwste Xbox-consoles wat duurder in Japan. Zowel de Series X als de Series S worden een slordige 5000 yen duurder, wat zich laat omrekenen tot ongeveer 35 euro. Microsoft voert de prijsverhoging door nadat de marktomstandigheden in Japan zorgvuldig zijn geëvalueerd, zo verklaart het bedrijf aan Gematsu.
Microsoft laat weten dat het regelmatig evalueert wat de impact is van lokale prijzen, om de prijzen consistent te houden in verschillende regio’s en valuta. Hoewel de prijsverhoging nu dus is beperkt tot Japan, kan dit in elke regio gebeuren. Phil Spencer gaf vorig jaar ook al aan dat hij niet kon beloven dat Xbox prijzen in de toekomst gelijk zouden blijven.

Wordt de Xbox Series X ook in Nederland duurder?

Er zijn ook al prijsstijgingen doorgevoerd voor Xbox-producten in Nederland. First-party Xbox-games worden bijvoorbeeld duurder, in navolging van vergelijkbare stijgingen bij andere uitgevers. Hoe lang Xbox het nog volhoudt om de hardware prijzen hier gelijk te houden is de vraag.
Zoals al even werd benoemd is de prijs van de PlayStation 5 vorig jaar wel omhoog gegaan. De console is nu 50 euro duurder en kost daarmee 550 euro. Sony voerde de prijsverhoging wereldwijd door, behalve in de Verenigde Staten, waar de console nog steeds 500 dollar kost.